УВАЖАЕМИ ПЛОВДИВЧАНИ, Нашият национален празник – 3 март винаги е бил

...
УВАЖАЕМИ ПЛОВДИВЧАНИ,
Нашият национален празник – 3 март винаги е бил
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Високо гордото българско знаме!

УВАЖАЕМИ ПЛОВДИВЧАНИ,

Нашият народен празник – 3 март постоянно е бил ден, в който българският народ е изразявал своята респект към знайните и незнайни воини, отдали живота и делата си за българската независимост и обединяване. Нашата памет има повече от 1 300 години история, в която премеждията на времената, промяната на епохите и контрастите на събитията, не са могли да ни разрушат нито като народ, нито като страна.

Днес, ние подвигаме високо гордото българско знаме – непленено от никоя войска. Говорим с респект за Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Бенковски, Антим I и десетките генерали, опълченци и мирни жители, пред които всеки ден имаме мотив да свеждаме безропотно глава.

Живеем във времена, в които полезностите се отдалечават от изконното право и избор на всеки народ да се назова миролюбив.

Но ние сме българи, ние имаме памет. Дистанцията на времето ни разрешава да погледнем в десетилетията преди 1878-а година, които ни спомнят за Първия проект за освобождението на България, Първата българска легия, Тайния централен български комитет, избирането на първия български екзарх, Априлското въстание, с цел да стигнем до бойното кръщение на българското Опълчение.

Пловдивчани, историята ни е отредила особено място в хрониката за паметта българска. Нека на националния ни празник бъдем горди и почтени наследници на делата на нашите предшественици.

Да живее България!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

Кмет на Община Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР