Уважаеми читателки, преди да пристъпим към нещата, които искаме да

...
Уважаеми читателки, преди да пристъпим към нещата, които искаме да
Коментари Харесай

Скъпи дами, научете синовете си да се отнасят към момичетата с уважение

Уважаеми читателки, преди да пристъпим към нещата, които желаеме да обсъдим с вас през днешния ден, бихме желали да ви разкажем по какъв начин една майка провокира необятно публично утвърждение в обществените мрежи.

В затворена facebook група за родители тя споделя по какъв начин непознато момче избавя щерка ѝ от неуместна обстановка.

 фейсбук Фейсбук

Менструалният цикъл на щерка ми я навести в учебния рейс по пътя към у дома. Момче, с една година по-голямо от нея, което не познава, я дръпна встрани и ѝ прошепна, че има леке върху панталоните си, и ѝ даде своя суичър, с цел да го върже към кръста си и да се прибере. Тя призна, че много се е засрамила и в началото е отказала, само че то настояло с думите: "Имам сестри, всичко е наред. "

Ако майката на това момче чете това, желая да я поздравя и да ѝ кажа, че го е възпитала вярно. Напоследък чуваме толкоз неприятни неща за днешните младежи, че ми се искаше да споделя нещо позитивно.

Тази история звучи като нещо нерално и невероятно, само че би трябвало ли да бъде по този начин?
 10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от мощна майка  10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от мощна майка  10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от мощна майка  10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от мощна майка
Джентълмени се основават от ранна детска възраст в рамките на дома - посредством метода, по който се възпитават да се държат с майките си, сестрите си, бабите си.

Експертите се сплотяват към три съществени значими насоки, които ще ви послужат за развъждането на дете, което се отнася към девойките с почитание и грижа. Покажете му по какъв начин би трябвало да наподобяват здравословните взаимоотношения сред мъжа и дамата. Обяснете му какво значи "сексуално принуждение " - то не се изчерпва единствено с обезчестяване, а включва даже на пръв взор почтени неуместни мнения, смешки и цинични подвиквания.



Бъдете образец за подражателство. Когато видите нещо неправилно, поемете самодейността и се намесете. Така ще сте сигурни, че вашето момче в никакъв случай няма да стои безучастно, когато стане очевидец на неправда и оскърбление на друго човешко създание, без значение от пола му.

Време е да спрем да повтаряме, че "Истинските мъже не плачат " , а че "Истинските мъже имат прочувствения потенциал да се слагат на мястото на другите и да защитят по-слабите " . Защото деянията на експанзия при децата постоянно са подбудени от страха, че неналичието на експанзия може да бъде изтълкувано като "момичешко " държание.

Състраданието не е дамска, а общочовешка линия.
 Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител би трябвало да знае  Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител би трябвало да знае  Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител би трябвало да знае  Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител би трябвало да знае
Сексуалността не е нещо, което внезапно ни връхлетява, когато пораснем, тя е част от нашата еднаквост още от деца. Тя е част от сформирането на характера и построяването на привички за другарство с другите. Тя не е безусловно обвързвана със секса, а с метода, по който човек възприема тялото си, взима виновни и рационални решения по отношение на тялото си и здравето си, осъзнава какво значи фамилиарност, привличане, благосклонност и знае по какъв начин да ги показва, умее да поддържа здравословни любовни взаимоотношения.



Нека създадем света по-добър, като образоваме и възпитаваме децата си по този начин, че случката в учебния рейс да бъде нещо обикновено, а не извънредно.

Молим ви, поговорете с детето си. Иначе поп културата и обществените мрежи ще го създадат вместо вас.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР