Уважаема г-жо председател на НС, уважаеми Светейшества, ваши превъзходителства, уважаеми

...
Уважаема г-жо председател на НС, уважаеми Светейшества, ваши превъзходителства, уважаеми
Коментари Харесай

Радев: От костите, които лежат под снега при Шипка, е съградено скелето на свободата ни

Уважаема г-жо ръководител на Народно събрание, уважаеми Светейшества, ваши превъзходителства, уважаеми генерали, скъпи сънародници, събрали сме се през днешния ден на този див всеизвестен връх да почетем нашето минало. Под снега лежат доста кости. След 140 години мъчно някой ще каже кои са български и кои са съветски, само че от тях е съградено скелето на нашата независимост. Така стартира словото на президента на Република България Румен Радев на паметника " Шипка ".

" Шипка е капитал от историческо достолепие, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на нас и който ние не би трябвало да пилеем. Скъпи сънародници, вие бяхте тук даже когато политиците ги нямаше, тъй като с вашата респект вие скрепявате историческата истина, вие сте опълченците на историческата истина. Към вас е моята човешка признателност ", добави Радев.

" Благодаря на Негово Светейшество Неофит и на Негово Светейшество Кирил за мъдрите думи, за признателността и за християнския дух, който помни само че и прости, който възвишава индивида. Тъй както хекатомбата на Шипка отвори вратите на нашето Освобождение. Вечна благодарност към героите на Цар Освободител! Да живее България! ", сподели още Радев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР