Утрешния ден ще започне със слънце и температури между 3

...
Утрешния ден ще започне със слънце и температури между 3
Коментари Харесай

Зимата напомня за себе си през уикенда

Утрешния ден ще стартира със слънце и температури сред 3 и 9 градуса. Около и след обяд ще бъде  предимно слънчево, като въпреки всичко ще има и къси заоблачавания основно над планините и Североизточна България. Все още ще се усеща студен северозападен вятър, най-много в Дунавската низина. Така оптималните температури ще доближават от 11 до 16 градуса.

В планините зимата все по-често стартира да припомня за себе си. След преваляванията през последната седмица, по най-високите елементи към този момент има към 5-10 сантиметра снежна завивка. И макар че утрешния ден ще премине с доста слънце, ще духа мощен и леден северозападен вятър, който ще задържа температурите много ниски. Над 2000 метра височина стойностите през целия ден ще останат негативни.

През идващите дни над Балканите ще се образува циклон, който ще донесе първото съществено захлаждане у нас. В петък облаците бързо ще се усилят и следобяд в западните региони ще завали дъжд. През почивните дни ситуацията ще е съвсем зимна. Ще е по-често облачно с превалявания, които в Източна България ще бъдат много интензивни. Ще духа и мощен северозападен вятър, който бързо ще намалява температурите. Така по високите западни полета и Предбалкана дъждът ще минава в сняг, а по планинските проходи може да се натрупа и снежна завивка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР