Утре стартира предизборната кампания. Политическите сили, които имат и кандидати

...
Утре стартира предизборната кампания. Политическите сили, които имат и кандидати
Коментари Харесай

Утре стартира предизборната кампания: Ще се объркат ли избирателите

Утре започва предизборната акция. Политическите сили, които имат и претенденти за президент, получават едни и същи номера в двете бюлетини. Останалите, които поддържат Инициативни комитети за президентския избор и имат кандидат-депутатски листи, са с разнообразни номера.

Стойка Желязкова има дълги години опит в избори като ръководител на секционна комисия в Ямбол. Очаква през ноември по-труден избор и се тормози хората да не се изгубят в числата.

" Партиите би трябвало да се вземат в ръце, хората познават числата. Всички ги познават. Машината работи с цифри, против всяко число стои и име на партия “, съобщи Стойка Желязкова, ръководител на секционна комисия в Ямбол.

Според политолози по време на акцията партиите би трябвало да разяснят на гласоподавателите си тънкостите към тези избори.

„ Изборите две в едно ще са тест за политическата просвета на българите, да се ориентираме кое е значимо, за какво е значимо и да го подредим за себе си, президентските избори ще бъдат употребявани като смокиново лист за всички за проблемите в страната “, сподели политологът Любомир Стефанов.

А съгласно други, в случай че се внимава при гласуването, няма да има проблем.

„ Няма повтарящи се номера, тъй че човек би трябвало да избере обичания си президент, да запомни неговия номер, и да запомни номера на обичаната си партия, те ще бъдат разнообразни номера “, изясни Михаил Константинов, някогашен ръководител на съвета на шефовете на " Информационно обслужване ".

А на тези избори Стойка Желязкова чака да не се случва като на предходните. Тогава на някои места в Ямбол са се образували опашки от чакащи.

„ Апелирам към партиите да изискат от ЦИК компанията, която обслужва машините, да достави на 3-4 машини да дава отговор един човек, не може на 10 да дава отговор един ", сподели Стойка Желязкова, ръководител на изборна секция в Ямбол.

Тя се тормози, че към момента не е ясно по кое време ще стартира образованието на членовете на комисиите и то на фона на пандемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР