Утре се очаква протест на Автомагистрали - Черно море пред

...
Утре се очаква протест на Автомагистрали - Черно море пред
Коментари Харесай

Комитова: Ремонтът на АМ Тракия между Чирпан и Стара Загора е без одобрен проект, без разрешение за строеж и без акт 16

 Утре се чака митинг на " Автомагистрали - Черно море " пред Министерство на регионалното развитие поради обещанието сдружението да получи до понеделник 9 млн. лева от дължимите от страната 37 млн. Според тях до понеделник по сметката им не е постъпило нищо.

" Ние обещахме по отношение на някои административни неуредици, по отношение на някои проблеми, които те имат с контракта, наддоговорени суми и прочие, загубихме повече време в сравнение с предполагахме, само че от през вчерашния ден тези пари вървят към " Автомагистрали - Черно море ", уповавам се през днешния ден те да си ги получат ".

Това съобщи в " Денят стартира " министърът на районното развиване и благоустройството.

" Става дума за едни компании, които са работили и по трасето на " Тракия " Чирпан - Стара Загора. Фирмите, работещи по тази права, са получили контракт за 200 милиона при запас от 59 милиона. Заварихме 0 лв. в АПИ и стартирани обекти за милиарди. Ремонтът на Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора е без утвърден план, без позволение за градеж, без акт 16 за въвеждане в употреба. Ако зародят нередности, ще платим ние. Няма гаранция от компаниите. Това е порочна процедура. Зимното разчистване за предходната година не е било платено на компаниите. "  

Решено е през април да се копае, да се взривят предизборно жителите. Най-важното е, че съвсем всички поправки, които са на стойност милиард и половина годишно не минават под " Основни поправки ", а под " Поддържане на пътя ". “Милиард и половина даваме за всички пътища, само че когато се повредят, няма компания, която да носи гаранцията и няма отговорност да си поеме ремонта по-късно ", уточни още Комитова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР