Утре, на 15-ти август, в 19:05 ч. руските космонавти Олег

...
Утре, на 15-ти август, в 19:05 ч. руските космонавти Олег
Коментари Харесай

Руски космонавти ще инсталират научен експеримент за изучаване на миграцията на птиците по време на извънбордова дейност на 15-ти август

Утре, на 15-ти август, в 19:05 ч. съветските космонавти Олег Артемиев и Сергей Прокопиев ще излязат в открития космос, оповестява РИА Новости. Очертава се тяхната “космическа разходка ” да продължи към седем часа, а дилемите пред двамата космонавти са доста. 

Очаква се Артемиев и Прокопиев да изведат няколко наноспътника в орбита, измежду които са спътниците “СириусСат 1 ” и “СириусСат 2 ”, създадени от просветителния център “Сириус ”, спътници “Танюша ”, направени в Югозападния държавен университет в град Курск, както и апарати “СамСат ” на Самарския университет. По данни от космонавтите също по този начин ще демонтират устройство с микроорганизми, изведено през август 2017-та година като част от опита “Тест ”. След обработката на резултатите от опита учените ще схванат дали микроорганизмите са оживели в суровите условия на открития космос – вакуум, радиация, рискови температури. Космонавтите ще съберат и чуждоземен галактически прахуляк, попаднал на външната повърхнина на “Международната галактическа станция ”, благодарение на особено устройство. 

Но главната задача пред космонавтите е да разпрострат хардуера на руско-германския опит “Икарус ”, който има за цел проучването на миграцията на диви животни и птици. Напомням на читателите, че апаратурата на “Икарус ” беше изстреляна в космоса на 13-ти февруари благодарение на товарния галактически транспортен съд “Прогрес МС-08 ”. Повече информация по отношение на “Икарус ” можете да прочетете на уеб страницата IcarusInitiative.org. Организаторите на плана оповестяват, че към сегашния миг към момента не може да бъде проследявано придвижването на дребните животни, в това число птици, в световен мащаб. “Международната галактическа станция ” ще бъде употребена като първата платформа за тестова демонстрационна задача на “Икарус ”. Ето какъв е правилото на работа, пояснен в резюме: малко GPS устройство бива прикрепяно към обещано животно, като то от време на време може да записва координатите, постъпили от GPS спътник. Впоследствие устройството изпраща информацията към апаратурата, която ще бъде инсталирана на следващия ден от външната страна на “Международната галактическа станция ”. Но връзката е двупосочна – от “Международната галактическа станция ” също могат да бъдат изпращани команди към устройството. Накрая резултатите, които са записани на станцията, се препращат към наземната база, откъдето се трансферират към научната общественост.

Няма спор, че дилемите пред космонавтите са виновни и комплицирани за извършване, както и че ще лишават време. Напомням също по този начин, че през февруари тази година други двама космонавти, Антон Шкаплеров и Александър Мисуркин, сложиха връх за най-дълга галактическа разходка за Русия. Те работиха в открития космос общо 8 часа и 13 минути. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР