Утре, 5 април т.е. на Велики четвъртък, Столичният общински съвет

...
Утре, 5 април т.е. на Велики четвъртък, Столичният общински съвет
Коментари Харесай

НПО: СОС ще блокира делото за цената на билета за градския транспорт под предлог нощен градски транспорт

Утре, 5 април т.е. на Велики четвъртък, Столичният общински съвет (СОС) ще одобри нова разпоредба за пътешестване с публичния превоз в София, с която да бъде доказано нарастването на цената на билета от 1 на 1,60 лв.. Това твърди в своя позиция Гражданската самодейност за публичен и релсов превоз.
От самодейността припомнят, че на първа инстанция решението за повишаване на билета беше анулирано. Сега, съгласно НПО-то, задачата на новата разпоредба е по административен път да бъде неодобрена опцията и на втора инстанция, т.е. дефинитивно да бъде анулирано повишаването на билета за еднократно пътешестване в градския превоз на София. Едва ли е инцидентно, че всичко се случва в този момент - възможна нова разпоредба ще се одобри едвам 2 седмици преди съвещанието на Върховния административен съд (ВАС), което ще е на 25 април. Това ще се случи под претекст въвеждане на нощен градски превоз, споделят още от НПО-то.
Припомняме, че общинският консултант от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Столичния общински съвет (СОС) Милка Христова сподели преди месец, че в случай че бъде призната напълно нова разпоредба за градски превоз, делото против цената на билета ще падне, тъй като няма да я има остарялата разпоредба и делото остава без предмет. Съответно - ще би трябвало да се стартира ново дело през цялото време.
" Редно е да се уточни и че гласуването в комисията по превоз на СОС е станало напълно на мрачно на 28 март. Според страницата на комисията в интернет такова съвещание въобще не е било провеждано. Тайното съвещание е станало известно на жителите едвам през вчерашния ден. Целта очевидно е била да не участват нито жители, нито публицисти и да се спестят неуместните въпроси, които щяха да бъдат сложени. Подобен е въпросът и с друга комисия – по локално самоуправление, чието съвещание е изместено в последния миг с 30 минути напред, като по този метод даже част от общинските съветници и специалистите към комисията не са могли да участват, да не приказваме за жители ", разясняват от Гражданската самодейност за публичен и релсов превоз.
Конкретно НПО-то показва вносителите от ГЕРБ Екатерина Йорданова и Зафир Зарков като съответни имена и желае оставката им, като упорства кметът Йорданка Фандъкова да върне наредбата за ново разглеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР