Утре, 3 март, ще има протест пред президенството срещу войната

...
Утре, 3 март, ще има протест пред президенството срещу войната
Коментари Харесай

Да сме ѝ благодарни? Докато нападне и България ли?

Утре, 3 март, ще има митинг пред президенството против войната на Русия в Украйна и изложение на съпричастност с украинския народ. Събитието се провежда във под надпис " Трети март в взаимност с Украйна ".

Ето какво пишат уредниците:

" Украйна - една славянска страна, е нападната от Русия и кърви пред очите на целия свят. Русия, нашата по този начин наречена освободителка, убива дами и деца. А от нас освен това се чака да я обичаме? Да сме ѝ признателни? Да честваме нейните победи? Докога? Докато нападне и България ли?

Целият цивилизован свят съчувства на Украйна и осъжда изтребителната война на Путин. Нашите европейски и американски съдружници изпращат военна помощ на героичната, отбраняваща се Украйна. Огромни шествия в поддръжка на украинската идея се събират в огромните градове на Европа и света. Дори в Русия и Беларус към този момент има митинги! Само България срамно мълчи. Да разкъсаме мълчанието!

Призоваваме всеки добър българин и всички наши украински другари на Трети март в София, от един на обяд пред Президентството. Нека Украйна, Европа, светът, та дори и нашето глухо държавно управление схванат, че българският народ е взаимен със справедливата украинска идея! "

Премиерът Кирил Петков и шефът на Народното събрание Никола Минчев ще се включат на следващия ден в тържествата на Шипка. Президентът Румен Радев ще участва на честванията в столицата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР