Усвоено благодарение на великите географски открития, кафето днес е не

...
Усвоено благодарение на великите географски открития, кафето днес е не
Коментари Харесай

6 интересни начина за приготвяне на кафе по света

Усвоено с помощта на великите географски открития, кафето през днешния ден е освен знак на добър усет, само че и част от градската просвета. Консумацията на кафе е надали не белег на обществен акт. От доста години съществуват има кафе театри, кафе сладкарници и други места, на които чашката с кафе сближава познати и непознати.

И защото ароматната напитка е на всички места и е освен промишленост, само че и просвета, тя се пие по света, приготвена по друг метод. И в случай че множеството от нас вършат кафето си по общоприетия метод, като напълно задоволително е да вземем за пример да му прибавим мляко или сметана, в някои елементи на света се смята за обикновено добавката да бъде пипер и даже сирене.

Сред методите, по които може да се подготви тази обичана на мнозина напитка, има в действителност неповторими нови усети, реализирани с кафе.

Мароко: „ огнено ” кафе с подправки
Мароканското кафе е фамозно с пламтящото чувство, което оставя върху езика. Този „ огнен ” усет се реализира, с помощта на микса от подправки, с който мароканците обичат да подправят освен обичайните си ястия, само че и кафето.

Обикновено в кафето участват канелата, кимионът, джинджифилът, кардамонът и индийското орехче. Но зависи и от случая. Ако да вземем за пример кофеиновата напитка е предопределена за женитба, се предлага с по-сладък усет, а за заравяне – с по-горчив.

Загряващото мароканско кафе е признато да се подготвя у дома, а не по улиците и в кафенетата.

Италия: бързо еспресо
Темпераментът на италианците си проличава и по метода, по който пият кафето си. То е безусловно еспресо – патент на прочувствените италианци, които не желаят да чакат дълго за приготвянето на утринната си напитка. Пият го съвсем на екс от дребна чашка, като постоянно натриват по ръба парче лимон.

За стремително пробуждане в Италия се пие кафе корето, представляващо еспресо, което се употребява с глътка грапа или различен тип алкохол.

Виетнам: яйчено кафе
Кафето като напитка е въведено във Виетнам през 1857 година от французите. Днес в страната се създава качествено кафе от сорта Робуста, а да се пие кафе във Виетнам когато и да е е нещо всекидневно.

Яйченото виетнамско кафе се появява през 40-те години на XX в., когато заради оскъдното количество мляко, локалните стартират да го заменят с яйчен жълтък.

Това кафе се подготвя, като се разрушава жълтък дружно с кондензирано мляко и напълно малко захар, а след това сместа се прибавя към мощно Робуста кафе. Най-често се пие след вечеря и служи като сурогат на десерта със своя сходен на тирамису усет.

Финландия: кафе със … сирене
Ако кафе, приготвено с разрушен жълтък, е малко необичайно, само че задоволително, то за самата концепция да пиете кафе с късчета сирене надали бихте се сетили. Финландците са най-големите потребители на кафе – пият приблизително по 5 чаши на ден. Като фенове на необикновените вкусови съчетания, те придвижват това и върху кафето.

Една от обичаните им предписания е тъкмо такава. Поставят на дъното на чашата късчета локално сирене, наподобяващо извара, и го заливат с кафето. Оставят за няколко минути сиренето в него, а след това го изяждат. Понякога го вършат и откакто изпият кафето.

В напитката си кахви финландците не поставят никакви добавки. В техните кафенета няма разделяне на кафе напитките на еспресо, лате и други Не харесват разтворимото кафе, а всекидневно си подготвят едва с капкови машини, като оставят водата да премине през изпечените зърна.

Индия: кафе с цикория
Като шеста измежду огромните производители на кафе в света, Индия е известна със своите положителни кафета, които са с ниска киселинност, тежки и кремообразни. Въпреки че индийските Арабика и Робуста са доста известни за еспресо, самите индийци пият чай, тъй като им излиза по-евтино.

Все отново когато пият кафе, го трансформират надали не в произведение на изкуството. Традиционното филтърно кафе се подготвя от 3/4 кафе и 1/4 цикория. Добавянето на прахуляк от корена на растението цикория усъвършенства доста усета и аромата на кафето. Чистата цикория на прахуляк не съдържа кофеин и е превъзходен сурогат на кафето за тези, които харесват безкофеиновите питиета.

Индонезия: Kopi Luwak
Кафето Kopi Luwak е най-скъпото в света, тъй като зърната му в действителност първо се гълтам от животното цибет, а след това се изхвърлят от организма му, останали необработени. Измити, подсушени и изпечени, те служат за приемане на кафе с учудващо прелестен усет. То е сладко, а поради нулевата си киселинност е желано от хората с сензитивен корем. Има неповторим цвят и с цел да се подчертае, би трябвало да се сервира в чашка от бял порцелан.

Списъкът с забавни способи за подготвяне на кафе може да бъде удължен с кафе, което в Бразилия варят дружно със захарта; със студеното кафе, смесено с лимонада, което пият в Португалия и други

Колкото и разнообразни да са методите за подготвяне на кафето, със своя мирис и усет то носи приятност по еднакъв метод на всеки, за който е обичана напитка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР