Устойчивото пътуване не се отнася само до това колко енергия

...
Устойчивото пътуване не се отнася само до това колко енергия
Коментари Харесай

Кои европейски градове страдат най-много от свръхтуризма?

Устойчивото пътешестване не се отнася единствено до това какъв брой сила употребява вашият хотел или по какъв начин стигате до вашата дестинация. Как една дестинация се отнася към туризма като цяло също е значимо, макар че може би е по-малко явно на пръв взор. Свръхтуризмът е сериозен проблем сега, тъй като някои градове, някои дестинации просто се „ давят “ под количеството туристи, които ги посещават всяка година.

И откакто салдото сред локалните и туристите е липсващ, от това страдат както посетителите, по този начин и локалните поданици. Туристите получават по-малко достоверно преживяване, локалните към този момент не могат да си разрешат нищо, тъй като цените се базират на посетителите за деня, уикенда или седмицата.

Но кои градове страдат най-вече? Holidu прегледа броя на годишните туристи за европейски град и го съпостави с жителите, живеещи там целогодишно. А в някои дестинации салдото от дълго време го няма.

„ Победителят “ в листата е Дубровник, Хърватия, който посреща цели 36 туристи на гражданин годишно. Венеция, Брюж и Родос обаче не се оправят доста по-добре и си поделят второто място с не по-малко от 21 туристи на гражданин.
Дубровник, Хърватия (36 туристи на жител)Венеция, Брюж и Родос (21 туристи на жител)Рейкявик, Исландия (16 туристи на жител)Флоренция, Италия (13 туристи на жител),Ираклион, столицата на остров Крит, Гърция (13 туристи на жител)Амстердам, Холандия (12 туристи на жител)Дъблин, Ирландия (11 туристи на жител)Талин, Естония (10 туристи на жител)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР