Устойчивата мода е изключително важна. Избирам възможно най-качествените материали. Залагам

...
Устойчивата мода е изключително важна. Избирам възможно най-качествените материали. Залагам
Коментари Харесай

Младата дизайнерка Никол Керимова: Залагам на качествени материали и на вечния дизайн

Устойчивата мода е извънредно значима. Избирам допустимо най-качествените материали. Залагам на това изделието да е доста точно ушито, на детайла и на безконечния дизайн.


Това съобщи в изявление за БГНЕС младата българска дизайнерка Никол Керимова.

Никол Керимова е притежател на марката „ ERIMME " („ ЕРИМ " ) и взе участие в събитието „ Business Lady Excellence ", където показва първата си сбирка. Завършила е съществена компетентност „ Право " и втора компетентност „ Мода ". Именно модата е това, с което момичето желае да се занимава, по тази причина и се е насочила да следва магистратура.

Модата постоянно й е била фантазия. " Може би звучи клиширано, само че от дребна доста се интересувам от рокли, да вземем за пример. Доста тривиално, само че съм желала да съм принцеса и сега се пробвам да го предам на други хора ", показа младата дизайнерка, която започва бранд за публично детско облекло.


Керимова избира допустимо най-качествените материали за направата на детското облекло.


" Работя с по-големи марки и съм малко лимитирана откъм материалите, с които мога да работя. Но се пробвам от това, което е допустимо, да предпочитам допустимо най-качествените неща ", акцентира тя.

За първата си сбирка дизайнерката е употребила сатен, който е доста компактен и сподели красивите модели, които е изработила от този грациозен плат. " Дантели доста одобрявам и се старая да ги употребявам. Тук участват и други материали като шифон, като жоржет ", добави Керимова, за която е извънредно значимо да се употребяват качествени материали и да създава устойчива мода.


Освен това тя залага на това изделието да е доста точно ушито. " Много залагам на детайла и на качеството, и по-скоро безконечния дизайн, който може да се предава през поколенията и по този метод да бъде непокътнат и да бъде по-устойчив ", изясни младата дизайнерка, която се стреми към резистентен бизнес.

Макар и моделите да са детски, те са въодушевени от модата за възрастни. " Не одобрявам прекомерно цветни, прекомерно шарени неща, с картинки, с принтове, каквито всеобщо считам, че се оферират в България и се пробвам да направя нещо друго ", означи тя.

По време на фотоси и ревюта дребните модели са извънредно щастливи да носят прелестните рокли. " Споделят, че се усещат като принцеси. Започват да дефилират, да ми демонстрират. После не желаят да ги смъкват и това ми носи благополучие и на мен затова ", показа още Керимова.

В бъдеще дизайнерката възнамерява да развие бизнеса си и да прави публични рокли и за възрастни. " Смятам да го развия, да не е единствено за деца. Това беше единствено един старт. На формалната мода в България малко се натъртва на труфя и се пробвам хем да е елегантно, хем да е по-семпло, само че да има въпреки всичко искра и жанр ", сподели още тя.

Керимова насочи апел към хората за какво да заложат на устойчивата, а не на бързата мода. " Смятам, че всеки човек би предпочел да заложи на нещо, което – да, може да е малко по-скъпо, само че ще е направено с доста обич. Смятам, че хората би трябвало повече да поддържат българските марки, дребните марки, българските дизайнери, а не да се насочват към това да спонсорират по този начин или другояче огромни компании ", сподели тя и заключи, че в България има доста надарени хора, които се нуждаят да бъдат подкрепени.

Брандът „ ERIMME " („ ЕРИМ " ) ще бъде показан довечера и на специфичното фешън ревю, част от програмата на събитието „ Business Lady Excellence ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР