Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на

...
Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на
Коментари Харесай

80 нарушения засече проверката на караваните в Бургаско

" Установихме каравани с всички вероятни нарушавания. Някои са сложени на плажната линия, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в аграрни земи без нужните документи ", заяви по отношение на акцията по Южното Черноморие регионалният шеф на Бургас Пламен Янев , представен от bTV. При инспекциите са открити противозаконни сондажи, един от тях - на плажна линия. Открита е и палатка в дере. Констатираните нарушавания са общо 80.

Янев благодари на хората, които непринудено са преместили караваните си. " Установихме две категории хора - едни се преценяват със законовите правила и спомагат непринудено и други, които не осъзнават същността на казуса ", разяснява той.
 Установиха над 60 каравани върху дюни в залива Вромос
Установиха над 60 каравани върху дюни в залива Вромос

Междуведомствена комисия разказа нарушаванията

За момента инспекциите са предупредителни. Ако притежателите на нелегално ситуирани каравани не ги махнат, откакто бъдат предизвестени, следва сформиране на актове и наложително пренасяне. " Искам да уверя, че всички, които напуснаха непринудено, си икономисаха много нерви ", уточни бургаският регионален шеф.

Началникът на Районното ръководство в Созопол гл. комисар Николай Ангелов осведоми, че след началото на инспекциите са останали 55 каравани. Ще бъде връчено предписание за премахването на пет каравани от плажа. " Ако не бъде изпълнено разпореждането, ще се връчи акт, който е на стойност от 1000 до 3000 лв.. Не са дребни сумите ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР