Установено е, че мъжете се влюбват по-бързо от жените и

...
Установено е, че мъжете се влюбват по-бързо от жените и
Коментари Харесай

Влюбени сме по-щастливи, но не по-интелигентни

Установено е, че мъжете се влюбват по-бързо от дамите и са по-склонни първи да кажат " Обичам те ". Е, нещата не стартират тъкмо по този начин, само че откакто и двамата сътрудници към този момент са се влюбили, те следват една и съща пътека, а точно - да си изгубят мозъка за известно време, предава dir.bg.

Професор от Лайденския университет споделя, че влюбените хора имат по-малък надзор върху дейностите си и организира проучване, с цел да види дали това е по този начин.

Влюбването ни прави по-щастливи

Първият стадий на връзката е наименуван " буйната обич " и този стадий е решителен за привличането сред двама души. Учените настояват, че до момента в който се влюбват, хората са подложени на интензивни промени в прочувственото им положение. Това ни прави цялостни с еуфория и наслада, което кара и човек да се усеща по-щастлив.

Любовта въздейства върху интелигентността ни

Учените са уверени, че влюбването вреди на интелекта. За да го потвърдят, те провели опит с 43 младежи, които били влюбени през последните от един до шест месеца. Те били помолени да създадат няколко теста преди и след да бъдат доведени до особено положение и въодушевление посредством мисли за обичания човек и слушане на сантиментална музика. Докато били изпаднали в сантиментално въодушевление, те посочили по-лоши резултати на тестванията.

Интересно, само че факт - резултатът бил еднакъв и за мъжете, и за дамите, като визира и държанието им при осъществяване на разнообразни типове задания. Изследователите показват, че това е значим аспект на началната фаза на сантименталната връзка - ставаме обсесивно деликатни към обекта на любовта си, само че концентрацията ни при осъществяването на ежедневни задания, работа или учене, понижава. Това несъмнено изяснява за какво се държим необичайно, когато сме влюбени.

Всичко е краткотрайно

С течение на времето пристрастеността понижава и се трансформира в обич, обвързвана с отдаденост и създаване на дълготрайна връзка. След като премине на този стадий, човек стартира да се управлява доста по-добре и да мисли трезво, както и умишлено да работи върху връзката с индивида до себе си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР