Успяхме да форсираме събирането в хазната на 1.5 млрд лв

...
Успяхме да форсираме събирането в хазната на 1.5 млрд лв
Коментари Харесай

Пеевски: „Лукойл ще плати 500 млн. лева данъци, които укриваше от българските граждани

Успяхме да форсираме събирането в хазната на 1.5 млрд лева налози от “Лукойл ” в интерес на българските жители. Докато съумяваме да работим за хората и да реализираме такива резултати, ще поддържаме това държавно управление. Милиард и половина се видя, че ги има, а до нашата самодейност за лишаване на дерогацията на " Лукойл " се смяташе, че не могат да бъдат събрани.
Удовлетворени сме от днешната среща.


Това съобщи в Парламента съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след срещата, инициирана от него и Бойко Борисов с премиера Денков, за обстановката с “Лукойл ”.

Премиерът Денков уведомил водачите, че след поръчката от страна ГЕРБ и Движение за права и свободи за лишаване на дерогацията на рафинерията в едноседмичен период, от “Лукойл ” в диалог с началника на кабинета на премиера още през вчерашния ден са дали обещание, че ще внесат 500 млн налози в хазната, макар първичното им желание да ги скрият от българските жители и да не ги платят към бюджета, приспадайки ги като остарели загуби.
Пеевски акцентира, че това е ангажимент, стихотворец от премиера Денков на тази среща, в която са взели участие Борисов, Пеевски, Делян Добрев, Йордан Цонев, Кирил Петков и ген. Атанасов. Финансовият министър Асен Василев също се е присъединил онлайн.


Имаме увещание от премиера, че тези налози ще бъдат импортирани. Отбелязваме, че в това ни е уверил премиера. Не е изказване на двете партии, посочи Пеевски.


Ние заявяваме, че в случай че това не се случи, ще си внесем плана и ще отнемем дерогацията на “Лукойл ”, подсети той.
Нека и " Лукойл " да ни чуят ясно. Да не мислят, че няма да си заплащат налозите в България, безапелационен бе съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Следващото, което е реализирано на тази среща е слагането на базите за предпазване на горива под ръководство на държавна организация Държавен запас. За да може всички да имат достъп до тези хранилища и да освободим България от монопола върху базите на " Лукойл ", заяви Делян Пеевски.


За да се избегне риска от банкрут на компанията " Булгартрансгаз ", ще променим закона по този начин, че да се събира таксата от Агенция " Митници ". С министър Асен Василев се уточнихме, че  в случай че " Булгартрансгаз " не си получи парите от " Газпром ", ще си ги търси посредством Министерство на финансите, в лицето на Митниците непосредствено от " Газпром " и съветската страна, с цел да няма риск за българското сдружение.

В петък ще има изключително съвещание на Народното събрание, с цел да преодолеем ветото на президента, заяви Пеевски.


Другото, което се разбрахме е, че няма да има нотификация, както е в закона, за събирането на таксите. И таксите ще бъдат прибрани за страната и българския поданик, изясни той.


С превъзмогването на ветото ще можем да ги събираме незабавно, само че ще създадем смяна в закона, че да може от януари да ги съберем със задна дата, което е над 1 милиарда

Делян Пеевски заключи, че в случай че бъде изпълнено всичко, контрактувано през днешния ден на тази среща, отнемането на дерогацията на „ Лукойл “ няма да бъде импортирано от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ако не бъдат изпълнени поетите задължения, незабавно ще го внесем предлагането за седемдневния период.
Не търсете конспирация в отсъствието на Кирил Петков. Ще внесем дружно измененията, за които се уточнихме, разяснява Пеевски.

Днес дадохме късмет на кабинета да реализира това, което даде обещание. За нас отбраната на ползите на българските жители и страна са преди всичко, акцентира той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР