Успяхме бързо да изтеглим българските граждани от Израел. Имаме възможност

...
Успяхме бързо да изтеглим българските граждани от Израел. Имаме възможност
Коментари Харесай

Николай Денков за войната в Израел: Може да има отражение върху цените

„ Успяхме бързо да изтеглим българските жители от Израел. Имаме опция и за спомагателен полет “, сподели министър-председателят Николай Денков.

„ Колкото до цените, в случай че спорът се задълбочи, което е допустимо, в случай че продължи по-дълго, може да има отражение. Това би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима “, уточни той.

„ Можем да продължим по проект за дерогацията на съветския нефт “, разяснява Денков.

„ Инфлацията се дефинира от интернационалните цени на силата и храните. Ако петролът тръгне нагоре, това ще има отражение. За храните най-важно е да поддържаме българското произвеждане и да подкрепим дребните производители, което ще понижи цените “, добави министър председателят.

„ Променяме метода на субсидиране на производителите, с цел да бъдат подкрепени повече по-малките и междинните производители, които дават храната за нашите трапези. Започваме да решаваме проблемите. Има други по-лесни решения от вида на новите стратегии за здания на учебни заведения, детски градини, студентски общежития и заплати. По целите за Шенген и еврозоната всичко беше спряло. Трябваше да наваксваме. Всичко сега върви по проект “, регистрира Николай Денков.

„ Искам да разделя хората, които провеждат тези митинги. Голяма част от тях имат политически упоритости. Изследване сподели, че огромна част от уредниците са част от партийни листи, появяват се и партийни водачи от няколко ясни партии с проруска настройка. Организаторите си имат политически претенции. Разграничавам ги от същинските терзания на миньорите и енергетиците, които бяха лъгани доста години, че всичко може да продължава, както до момента. Не, не може. Технологиите се трансформират, а България закъснява с измененията. Не единствено в Европа, а и в Съединени американски щати имаме доста бърза смяна за произвеждане на електрическа енергия. По напълно различен метод се провеждат мрежите, с цел да поемат възобновимите източници. Неслучайно Китай е най-големият производител на фотоволтаици. И там се случват тези промени, макар че употребяват още въглища. Енергетиката се трансформира бързо. Важно е да се разбере – измененията ще се случат. Териториалните проекти оказват помощ на енергетиците и миньорите да се приспособяват “, уточни министър-председателят.

„ Повече няма накъде. Няма да затворим административно топлоелектрически централи. Очакваме да развиваме новите технологии и да поддържаме енергийната сигурност с нужните базови мощности, след което ще има доста години наред рекултивация и промяна на териториите на мините, с цел да могат да бъдат употребявани. Този преход ще продължи най-малко до 2045 година. Всичко, което може да се отстъпва, ние сме го създали. Трябва да се вкара разсъдък в полемиката. Докато не търсим решения дружно, няма по какъв начин да има прогрес. Докато се търсят политически дивиденти, както е с вота на съмнение и локалните избори в Стара Загора, всеки гледа да подвига напрежението, тъй като няма какво да предложи на хората “, безапелационен е Денков.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР