Успешното представяне на българските плувци на Европейския олимпийски младежки летен

...
Успешното представяне на българските плувци на Европейския олимпийски младежки летен
Коментари Харесай

Дениел Нанков с полуфинал на олимпийския фест в Баку

Успешното показване на българските плувци на Европейския олимпийски юношески летен фестивал в Баку (Азербайджан) продължава, откакто Дениел Нанков се класира за полуфиналите на 100 м св. жанр.

Състезателят на ПСК Черно море (Варна) финишира за 52,28 сек. Любопитен миг е, че той се промуши в Топ 16 с едвам 10 минути разгрявка, защото рейсът, който трябваше да закара отбора ни до басейна, закъсня.

Нанков приключи 17-и, само че влиза с 15-о време, тъй като Испания и Италия са с по двама плувци в дисциплината. Полуфиналите са в ранния следобяд през днешния ден. Първо време даде британецът Джейкъб Уайтъб – 49,97 сек.

“Дениел се класира за полуфинал с огромен напън. Автобусът закъсня 50 минути. Загряхме 10 минути и скочи. Важното е, че е вътре”, разяснява за BGswim.com треньорът Никола Петров.

Ден по-рано съотборничката на Нанков в ПСК Черно море – Калина Николаева стана шеста на 400 м съчетано.

Другото българско присъединяване във втория спортен ден на Европейския олимпийски юношески летен фестивал в Баку бе на Жанет Ангелова от Акулите (Бургас). На 400 м св. жанр състезателката на Явор Ангелов плува за 4:25,69 мин. и приключи на 17-о място.

Финалът затвори французойката Морин Нексо – 4:22,08 мин.

Миксовата ни щафета (по двама от пол) на 4 по 100 м св. жанр приключи на 13-о място с време 3:45,12 мин. Нашите плуваха в състав: Дениел Нанков, Иван Палигоров, Жанет Ангелова и Калина Николаева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР