„Успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основания да вярваме, че

...
„Успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основания да вярваме, че
Коментари Харесай

Германия стои зад идеята за завод на Volkswagen в България

„ Успешното българо-германско икономическо партньорство дава задоволително учредения да имаме вяра, че България може, подготвена е и заслужава стопански цикъл със затворено произвеждане. Всички български институции са в цялостен консенсус и с обединени старания ще работят за даването на най-хубавите благоприятни условия и сигурна среда за такава инвестиция “. Това съобщи президентът Румен Радев на взаимна конференция с федералния президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, запитан за опцията концернът Volkswagen да открие авто цех точно в България.

"Германия поддържа построяването на цех на Volkswagen в България. С този сигнал желаеме да изпратим посланието, че Германия има огромен интерес политическите, културните и икономическите връзки сред нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни “, сподели Щайнмайер.

„ Високо оценяваме ролята на Германия като фактор, способствуващ за по-бързата и пълноценна конвергенция и догонващото развиване на страните от Източна Европа в границите на Европейски Съюз “, акцентира Румен Радев, представен от държавната пресслужба.

Президентът Щайнмайер е на публично посещаване у нас по покана на българския държавен глава и във водената от него делегация са включени представители на водещи немски компании. Като изключително перспективни сфери в двустранното съдействие на срещата на държавните глави бяха откроени автомобилната промишленост, осведомителните технологии, защитата и енергетиката.

 Германия стои зад концепцията за цех на Volkswagen в България
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР