Успешно се представиха българските състезателки при жените и при девойките

...
Успешно се представиха българските състезателки при жените и при девойките
Коментари Харесай

Българските гимнастички си осигуриха четири финала след първия ден на турнира в Тарту

Успешно се показаха българските състезателки при дамите и при девойките в първия ден на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Мис Валънтайн " в Тарту (Естония).

При девойките тимът на България е в състав Катрин Цонева и Ева Брезалиева, а при дамите - Вая Драганова и Лъчезара Пекова. И четирите състезателки са безспорни дебютантки в своите възрастови групи на подобен конгрес.

При девойките Катрин Цонева игра доста мощно през днешния ден и се класира и за двата финала - въже и обръч. За съчетанието си с въже тя получи оценка от 15.900 точки, а на топка 15.800 точки.

Ева Брезалиева позволи съществени неточности на въже и беше оценена с 12.850, само че изигра хубава топка, за която получи 15.250 точки.
Като цяло и двете българки демонстрираха доста мощни и сложни композиции, само че Катрин Цонева съумя да ги изиграе чисто.

При дамите Вая Драганова се класира за финала на обръч, където получи оценка от 17.300 точки, а на топка направи доста сериозна неточност и беше оценена с 15.500.

Другата българка Лъчезара Пекова откри място във финала на топка с оценка 16.100 точки, а на обръч получи за осъществяването си 17.200 точки, само че не е измежду финалистките

И при дамите и при девойките за финалите на обособените уреди се класира по една гимнастичка от страна.

Утре надпреварата продължава с осъществяването на бухалки и лента и в двете възрастови категории, като в края на деня ще бъде оповестено класирането в многобоя, както и финалистките на другите два уреда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР