Успешно приключи проект „Игра на кодове” – лекции по програмиране

...
Успешно приключи проект „Игра на кодове” – лекции по програмиране
Коментари Харесай

Деца от Русе получиха уроци по роботика и програмиране

Успешно завърши план „ Игра на кодове” – лекции по програмиране и шифроване за деца на съдружие „ Европейски начинания без граници “. Проектът е финансиран по стратегия „ Знание и напредък “, реализирана от Фондация „ Русе – град на свободния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “.
Лекциите бяха с времетраене 1 час и включваха къса теоретична подготовка, програмиране на робот, шифроване на micro:bit платка, съществени термини в програмирането, игри и доста изненади. Събитието бе ориентирано към деца от 8 до 16 години, а началото на финансовите работилници бе сложено на 3 декември 2018 година Интересът към план „ Игра на кодове “ бе доста огромен и още в първите дни бяха заети и десетте лекции. Организаторите организираха в допълнение 2 лекции, с цел да се отговори на търсенето от родители, възпитаници, учители и учебно управление.
Проектът е съгласуван с неповторимия жанр на всяко дете да учи , като употребява играта и заниманието като принадлежности да увеличи разбирането и усвояването на нови познания. Основната цел на „ Игра на кодове “ е основаването на пристрастеност към науката, новите познания, програмирането, кодирането и роботиката.
Работилниците по програмиране се реализираха на място в учебните заведения, в комфортно време за възпитаници и учители, съобразено с образователния проект. Проектът обхвана повече от 250 възпитаници с друга възраст, от учебните заведения: СУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Отец Паисий “, СУ „ Възраждане “, ОУ „ Васил Априлов “. Учениците се впуснаха в необикновено премеждие, което изследва същността на програмирането и кодирането, направлявайки дребен робот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР