Успешните изпитания на аварийно кацане на пилотирания кораб "Дракон" на

...
Успешните изпитания на аварийно кацане на пилотирания кораб "Дракон" на
Коментари Харесай

НАСА и Спейс Екс обявиха изпитанията на спасителната система за астронавти за много успешни

Успешните тествания на спешно кацане на пилотирания транспортен съд "Дракон " на компанията "Спейс Екс " получиха висока оценка от НАСА и от притежателя на компанията Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Последният огромен тест на избавителната система на пилотирания транспортен съд дава учредения да се счита, че тази година "Спейс Екс " ще може да изведе астронавти в орбита. НАСА прекрати пилотираните полети през 2011 година след приключването на програмата "Космическа совалка ". Оттогава астронавтите се транспортират до Международната галактическа станция (МКС) с съветски кораби "Союз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

"Всичко мина толкоз добре, колкото можехме да чакаме ", сподели Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, на конференция след сполучливото тестване.

"Спейс Екс " тества системата за евакуация на пилотирания транспортен съд "Дракон "

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн също дефинира тестването като сполучливо.

Нужното съоръжение за пилотирана задача на "Дракон " ще е готово към края на февруари, не по-късно от март, сподели Мъск в отговор на въпрос по кое време може да се чака първи пилотиран полет след сполучливия тест. Това ще бъде последно тестване, преди да стартира нова стратегия на НАСА за изпращане на астронавти в космоса от американска територия с частни галактически апарати.

През второто тримесечие на годината може да се чака изпитателен пилотиран полет на "Дракон ", добави Мъск.

Пилотираната капсула "Дракон " с два манекена на борда падна в морето на към 30 км от брега на Кейп Канаверал, Флорида, откакто се отдели от ракетата "Фалкон 9 ". Ракетата бе изстреляна обикновено, само че изключи моторите си на 19 км над океана, с цел да симулира несполучлив полет.

Тестът на избавителната система бе последното огромно тестване, преди да се разреши на "Спейс Екс " да води до МКС Дъг Хърли и Робърт Бенкен, сподели ръководителката на програмата на НАСА за частни полети Кати Лийдърс.

Датата на изстрелването ще зависи частично и от това дали НАСА ще реши да ги остави на борда на МКС за няколко месеца или единствено за седмица или две. По-дълга задача ще изисква по-продължително време за подготовка преди полета.

Значението на избавителната система стана очевиднопрез 2017 година, когато съветски и американски астронавт трябваше да бъдат избавени при проблем при изстрелването от Казахстан. Тогава те изпитаха седем пъти силата на гравитацията.

Мъск изясни, че системата за преустановяване на изстрелването на "Спейс Екс " би трябвало да бъде по-щадяща за екипажа. Според него избавителната система на "Дракон " би трябвало да работи даже и в случай че капсулата към момента не се е отделила от ракетата-носител, когато тя пламне. "Трябва да наподобява на нещо от "Междузвездни войни ", капсулата да излетява като че ли от огнено кълбо ", сподели Мъск на конференцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР