Успешните бизнес компании често имат свои мисии или подкрепят благородни

...
Успешните бизнес компании често имат свои мисии или подкрепят благородни
Коментари Харесай

Емилия Дянкова: Бизнесът трябва да бъде отговорен и да помага на спорта

Успешните бизнес компании постоянно имат свои задачи или поддържат благородни дела. Корпоративната обществена отговорност има все по-важна роля освен от имиджов темперамент. Но тя основава по-благоприятна социална среда, употребявайки своите запаси и въвличайки повече хора в една идея.

SafeNews ще ви запознае с историята на една работеща и сполучлива българска компания, която до момента в който развива своя бизнес, подкрепя интензивно сегашното и бъдещето на волейбола у нас.

Примерът на една българска компания

Емилия Дянкова е заместител търговски шеф в Полиграфическа група „ Демакс “, като към този момент близо 10 години работи в компанията. Освен за комерсиалната част на бизнеса, тя дава отговор и за обществените политики във компанията. Именно спортът и в частност волейболът са една от огромните дела и задача, която са приели драговолно в „ Демакс “. От години тази сполучлива компания подкрепя финансово родния волейбол, а през последните повече от три години е общоприет спонсор на Национална волейболна лига за дами.

Самата Емилия е дълготраен почитател на волейбола. Играла е в академични волейболен тим, както и в Аматьорската волейболна лига в България. Дянкова е била част от организационния екип на Европейското състезание за мъже през 2015. Към днешна дата е формалният представител на „ Демакс “ в НВЛ дами.

Тя уточни два основни претекста, които управляват Полиграфическа група „ Демакс “ в тяхната ангажираност към волейбола.

„ Единият е напълно персонален и на мажоритарния притежател на „ Демакс Груп “ – Петър Кънев. От доста години той е напълно обвързван с волейбола. Повече от 20 години. Негова персонална идея е да поддържа българския волейбол и в частност женското направление. Вторият претекст е напълно обществената идея, тъй като ние, всички чиновници на „ Демакс “, считаме, че за по-доброто бъдеще на децата ни е значимо да поддържаме спорта и те да стоят повече в залите и на открито, в сравнение с пред екраните. “

Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

В края на месец септември 2023 и малко преди старта на новия сезон „ Демакс “ и Българска федерация волейбол удължиха партньорството си за в период от още 1 година. Предишният договор бе с дълготрайност 3 години. Дянкова показва, че от компанията са удовлетворени от взаимната работа с Българска федерация волейбол, като я дефинира като „ плодородна “.

„ Бързо взехме решението да удължим контракта. Работата с федерацията ни е доста добра и виждаме развиването в лигата. Накратко мога да кажа, че сме доста удовлетворени от партньорството. През годините виждаме огромно развиване в женската лига. Имаме интерес и от нови тимове. Мачовете стават все по-интересни за гледане, а девойките имат възмжност да вземат участие допълнително мачове. А и считам, че виждаме това развиване и в резултатите на националните женски тимове през последните години “,

показва Дянкова.

Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

На въпрос дали в днешно време да си общоприет спонсор е авторитет, или тежка отговорност, тя дава отговор по този начин:

„ Може би нито едното. По-скоро обществена отговорност, която би трябвало от ден на ден бизнеси да поемат, с цел да може да се развива спортът. “

А за какво би трябвало бизнесът да поддържа спорта?

„ Спортът дава доста на младежите, а бизнесът би трябвало да бъде виновен и да оказва помощ за развиването на спорта “.

Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Емилия Дянкова показва, че би трябвало да има и повече персонални образци като този на Петър Кънев.

„ Със сигурност има потребност от повече образци. Прекалено малко бизнеси и обособени персони оказват помощ на спорта към този миг. Така че образецът на господин Кънев е извънредно значим. Бизнесът би трябвало да бъде освен за облага, само че и да бъде обществено виновен към децата. Но да не приказваме единствено и за спорта, би трябвало да има и други образци. Да се приказва за тях. “

Цялото изявление може да гледате ТУК.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР