Успешни предприемачи и големи имена от инвестиционната и финансовата общност

...
Успешни предприемачи и големи имена от инвестиционната и финансовата общност
Коментари Харесай

Вдъхновяващи ментори ще напътстват участниците в първото телевизионно стартъп състезание Дръзките

Успешни бизнесмени и огромни имена от капиталовата и финансовата общественост у нас ще бъдат част от вдъхновяващия наставнически екип в първото телевизионно стартъп съревнование " Дръзките ", което провежда. До 14 август представители на смели, дръзки и перспективни започващи компании могат да аплайват за.

21 започващи компании от всички кандидатствали ще имат опцията да се включат в поредицата и да показват продуктите и услугите си както пред едни от най-авторитетните ментори в бранша, по този начин и пред необятната бизнес общественост, евентуални сътрудници и вложители. Всички участници в плана ще получат опция да доразвият и защитят своята новаторска бизнес концепция, до момента в който се състезават за място на финала.

Специална роля в " Дръзките " ще има точно селектиран наставнически екип в лицето на одобрени представители от стартъп общността, финансовата и капиталовата общественост. Те ще имат задачата да окуражат и стимулират определените започващи компании да развият мощните си предприемачески хрумвания за един по-добър свят. Освен да предадат богатия си опит на участниците в " Дръзките ", менторите ще им оказват помощ да подобрят и надградят бизнес концепциите си.

Част от селектирания наставнически състав ще бъде Ангел Хаджиев , управител на SeedBlink за България. Зад гърба си той има над 15-годишен опит в интернационалната промишленост за финансови услуги, фокусиран върху сливания и придобивания, набиране на капитал и реструктуриране. Преди да се причисли към SeedBlink той е бил помощник-директор в отдела за корпоративни финанси на Делойт и фонд управител във Фонда за финансови вложения.

С богати знания в процеса по набиране на капитал, бизнес развиване и продажби, измежду менторите на " Дръзките " ще бъде и Ангел Ангелов . Той е ръководещ сътрудник във фонда за рисков капитал Innovation Capital и зад тила си има над 100 покупко-продажби в компании от разнообразни браншове в ранен стадий на развиване. Структурирал е редица акселерационни стратегии за стартъпи от България, Европа и Азия.

За още по-голямата мотивация и разрастване на творчеството на участниците ще се погрижи Геновева Христова , съсобственик и ръководещ шеф на Ligna Group. С богат опит в предприемаческата сфера, тя е ръководител на Български мебелен клъстер и съосновател на Missia23 - споделено пространство за хора и компании от изобретателния бранш.

Геновева Христова е и интернационален специалист в развиването на клъстери в Европейския съюз, Румъния, Сърбия, Хърватска, Турция, Грузия, Украйна, Косово. Също по този начин, тя е мотивационен преподавател на профилирани събития като TED talks, ABLE Programme и други

Ценен опит и потребни насоки за развиване ще съобщи и Диана Николаева , съучастник, който управлява предлагането на тактика и покупко-продажби (SaT) в EY Bulgaria, Северна Македония, Албания и Косово. Тя управлява и функционалността за Качество и ръководство на риска в района на Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA). Диана има над 28-годишен богат опит в правенето на бизнес оценки, корпоративното ръководство, обединение и придобиване на предприятия, финансов разбор и капиталово консултиране, преструктуриране и приватизация и даването на услуги по финансов дю дилиджънс.

Тя съветва обществени и частни компании и прави разбор в подтекста на вложенията, приватизацията, сливанията и придобиванията от началото на 90-те години. Някои от последните ѝ планове са свързани с самолетни компании, банкови институции, застрахователни компании и пенсионни фондове, потребителското финансиране и още доста други.

Сред менторите в първото телевизионно стартъп съревнование ще бъде и Илиан Георгиев , изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на " Българо-американска кредитна банка ". Преди да се причисли към управителния екип, той заема мениджърски позиции като началник ръководство " Големи корпоративни клиенти " и заместник-ръководител на ръководство " Корпоративно банкиране " в Пощенска банка.

Ценни препоръки ще даде и Йордан Зарев , който е сътрудник във фонда за рисков капитал NV3 Fund и капиталов управител в различен фонд за рисков капитал NEVEQ. Преди това е началник на екип в отдел за капиталово банкиране към Евро-Финанс, където води покупко-продажби по сливания и придобивания, преструктурирания и набиране на капитал на фондовата борса.

С дълголетен опит и огромни достижения съоснователят в IMPETUS Capital Николай Мартинов е част от менторския екип, който ще предизвиква участниците в " Дръзките ". Той стартира професионалната си кариера като стоков брокер на Софийска стокова борса.

Придобива брокерска дееспособност на Софийска Фондова Борса, а по-късно придобива от Комисията по скъпи бумаги и фондова борса лиценз като брокер на скъпи бумаги. Като началник на отдела за вложение в български акции на Карол АД, вкарва за пръв път в България електронна система за борсово търгуване (COBOS) и подписва над 92 хиляди покупко-продажби за над 300 млн. лв. на Българска Фондова Борса.

Насоки за развиването на започващите компании и верните стъпки при вложението ще даде Стоян Недин - сериен бизнесмен и вложител. Настоящата му роля във Vitosha VENTURE PARTNERS включва капиталов разбор и подкрепяне на български стартъпи по пътя им към напредък. Стоян е изпълнителен шеф на софтуерната компания Nextpur и съосновател на платформата за стрийминг Fanstream.bg. Бил е сътрудник в капиталовото сдружение Терес Кепитъл, както и в други български стартъп компании.

Част от вдъхновяващия наставнически състав на " Дръзките " ще бъде и Павел Велков , ръководещ сътрудник във фонда за рисково вложение Morningside Hill Capital Management. Той има повече от 15 години опит в областта на вложенията. Професионалният му път минава през капиталови компании в България, Нигерия и Съединени американски щати. Сред тях са Secura Investments, Tortus Capital Management и Totem Point Capital Management.

Bloomberg TV Bulgaria провежда първото телевизионно стартъп съревнование " Дръзките " в унисон с задачата си да е в интерес на необятната бизнес общественост в България, в това число и за будните хора, бъдещите бизнесмени и всички, които не стопират да търсят триумфа. Чрез плана единственият тв бизнес канал у нас прави поредна крачка към новаторските започващи компании и техните дръзки хрумвания, които могат да са посоката към едно по-успешно на следващия ден.

Oсновни сътрудници на " Дръзките " са Българо-американска кредитна банка , EY Bulgaria и IMPETUS Capital . Проектът се реализира с поддръжката на Българска Банка за Развитие (ББР) , SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по плана е " СОФИЯ ФИЛМ " ООД . Институционални сътрудници на " Дръзките " са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE), Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково вложение (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ).

Медийни сътрудници са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, " Мениджър Нюз " и Stolica.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР