Успешната делова жена се интересува и цени секса повече, отколкото

...
Успешната делова жена се интересува и цени секса повече, отколкото
Коментари Харесай

Защо има разлика между сексуалността на деловите жени и домакините?

Успешната делова жена се интересува и цени секса повече, в сравнение с домакинята. Това оповестява The Daily Mail.

Оказва се, че високото равнище на тестостерон в кръвта на дамата поражда амбициозност и подготвеност да се рискува, а дружно с това усилва либидото, разяснява журналистката Морин Райс, цитирайки научни проучвания.

Това е единствено един от невероятните обстоятелства, изведени в последните 10 години след многочислени опити – към този момент безуспешни – да се създаде женски вид на виагра, разяснява изданието. Ясно е единствено, че половата възбуденост при дамите, за разлика от мъжете, е комплициран и многослоен феномен, отбелязва изданието.

Впрочем данните за връзката на женското либидо с тестостерона наподобява свидетелстват за това, че при дамите желанието се предизвика от същите фактори както и у мъжете – т.е. от биохимичните реакции на организма. Но психолозите изрично не са съгласни с това. Според тях сексуалността на дамите зависи освен от положението на организма, само че и от прочувствените и обществени фактори, а също по този начин и от връзките с непрекъснатия сътрудник.

“Ако имате ниско мнение за своята осанка, израсли сте в завладяно семейство, почнали сте половия си живот с несполучлив опит или вашият сътрудник е себелюбив, мързелив или просто противен вид, вашето либидо вероятно ще гравитира към нулата ”, считат те. В същото време учените акцентират, че съществуват редица неизбежни биологични фактори.

Хормони

В последно време сексолозите са се съсредоточили върху проучванията на хормоните. Разработва се хормонална терапия от ново потомство, която е предопределена към това да усили либидото и да в профил проблемите, свързани с интимния живот. Някои специалисти дори назовават тези препарати “последният фронт на женската равноправност ”.

Но никой още не знае кое е първичното – личността и стилът на държание, или хормоните, декларира психиатърът Крис Симпсън. Възможно е личността и държанието на индивида да тушират или подтикват отделянето на избрани хормони, а не противоположното, прецизира Телеграф.

Добре знае се, че колкото повече се занимавате със секс, толкоз по-голямо предпочитание изпитвате. Продължителното непорочие води до загуба на апетита за секс, допуска Симпсън.

Освен всичко друго желанието на дамите за секс се трансформира с времето и тук се следят някои разлики с мъжете. Мъжът доближава пика на либидото си в подрастваща възраст, а дамата съгласно разнообразни проучвания на 35 години или още по-късно. На млади години дамата изпитва полово увлечение към сътрудници, които са най-подходящи за продължение на рода.

Програмиране

Биолозите считат, че дамата е програмирана за търсене на мощен и хубав мъж, който в допълнение е кадърен да обезпечи фамилията си. Психолозите на собствен ред допускат, че предпочитание провокират мъже с положителни гени, в които дамите виждат положителни татковци и правилни сътрудници. Но психическата непосредственост с човек, с който се познават от доста години, убива еротичното предпочитание: „ Кой би желал да прави секс със своя брат или сестра? ”, пита експертът по еволюционна логика на психиката Кристофър Райън.

По негово мнение на втората година от взаимния живот желанието се изгубва. Въпреки това някои сексолози предлагат на дамите да вършат секс даже когато нямат предпочитание за това. Розмари Басън от Университета на Британска Колумбия е разкрила вследствие на свои проучвания, че при започване на интимния живот дамата постоянно не изпитва нито предпочитание, нито омерзение към своя сътрудник, а възприема секса просто като нужда. „ Самият акт на половите връзки възвръща либидото на дамите ”, допуска Басън.

Страстта проличава по... пръстите

Безименният пръст при буйните натури е по-дълъг. Това са открили учени от Университета в Ливърпул. Резултатите от проучването им са оповестени в Die Wel. Групата откриватели, отпред с Ема Нелсън, са сравнили съотношението на дължината на показалеца и безименния пръст при разнообразни маймуни, като съпоставят резултатите с тяхната полова и обществена интензивност. Безименните пръсти на павианите и макаците резус, които се отнасят към групата на приматите от Стария свят, са по-дълги от показалците, са открили те. Тези маймуни, настояват експертите, се отличават със скандалджийски темперамент и податливост към полигамия.

Капуцините, обитаващи Новия свят, в противен случай, се отличават с мекост на характера, не са склонни да влизат в спорове със себеподобните, и за тях е типична моногамията. Безименният пръст при тези създания е по-къс от показалеца.

Човекоподобните маймуни, шимпанзето и горилата стоят някъде по средата на скалата за настъпателност и половост – за това свидетелства и на практика идентичната дължина на втория и четвъртия пръст.

Както настояват откривателите, съотношението на дължината на пръстите на ръцете, което се преглежда като индикатор за полова и обществена интензивност, е обвързвано с хормоналния декор на майката в интервала на развиване на ембриона. Ако още нероденото бебе се сблъска с нараснало равнище на тестостерон в организма на майката, при него след това ще се проявят освен чисто мъжки черти, само че и присъщото съответствие на дължината на показалеца и безименния пръст. Повишеното равнище на естроген провокира противоположните признаци.

Доколкото тестостеронът и естрогенът играят централна роля и в човешкия организъм, при хората също може да се ориентираме по дължината на пръстите, счита Нелсън.

Изследване, извършено в Техническия университет Кемниц, демонстрира, че колкото по-дълъг е безименният пръст при един мъж, толкоз повече полови контакти е имал той.

Що се отнася до представителките на слабия пол, които имат идентична дължина на посочените пръсти, то те имат всички предпоставки да встъпят в сполучлив брак и да народят доста деца. Докато дамите с по-дълъг анонимен пръст, допускат учени от Университета Бъркли – Калифорния, са склонни към хомосексуални връзки.

Момче за богатите, момиче за бедните

Богатите майки раждат по-често момчета, а бедните – девойки. До този извод са стигнали холандски учени, които са наблюдавали зависимостта сред степента на осигуреност на дамата и пола на нейното поколение, написа The Daily Mail. За основа на това проучване е послужила база синтезирани данни за 95 000 майки от Руанда.

В сходство с еволюционната доктрина при положителни витални условия дамите имат по-големи шансове да предадат своите гени на бъдещите генерации посредством поколение от мъжки пол, като се допуска, че това е обвързвано с битката за оцеляване. Ако материалните условия карат дамата да желае по-добър живот, от позиция на естествения тим за нея е “по-изгодно ” да даде на света госпожица, на която няма да се постанова да се съревновава непрестанно със себеподобните, разяснява таблоидът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР