Успешен старт на разяснителната кампания, относно правата ни по Закона

...
Успешен старт на разяснителната кампания, относно правата ни по Закона
Коментари Харесай

Пловдивчани пуснаха жалба за тормоз на работа

Успешен старт на разяснителната акция, по отношение на правата ни по Закона за отбрана от дискриминация, беше даден в постройката на регион „ Северен “, заяви изпълняващият длъжността кмет Калоян Георгиев.

По време на откритата приемна бяха показани изчерпателно пълномощията на Комисията за отбрана от дискриминация, както и активността й. Комисията, по-конкректно намиращият се в град Пловдив офис, работи със случаи на дискриминация, в детайли разказани в член 4, алинея 1 от Закона. Част от тях са: дискриминация, на основата на пол, раса, националност, етническа принадлежност, генезис, вяра, полова ориентировка, фамилно състояние и така нататък По своята същина едни от най-честите случаи, при които се постанова сходен вид отбрана са тези, в които става въпрос за практикуване правото на труд, обучение и образование, както и прилагане на артикули, услуги и други.

Конкретна тъжба, във връзка със случай на тормоз на работното място по симптом „ персонално състояние “ беше подадена на място при присъстващия представител от Комисията за защитa от дискриминация-

„ Призовавам жителите на регион „ Северен “, а и на община Пловдив, да наблюдават и подават навременни сигнали, даже и при най-малки подозрения за демонстрация на дискриминация към тях. Ние, като районно кметство, се задължаваме при потребност да осигурим подпомагане и незабавна връзка на засегнатите с Комисията за отбрана от дискриминация “, добави Калоян Георгиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР