Успехите на малките и средни предприятия развиват икономиката на града

...
Успехите на малките и средни предприятия развиват икономиката на града
Коментари Харесай

Близо 98% от фирмите в София са малки и средни предприятия

Успехите на дребните и междинни предприятия развиват стопанската система на града и покачват стандарта на живот. Те са наричани, не инцидентно, гръбнакът на стопанската система в София. Близо 98% от всички компании в София са дребни и междинни предприятия, които способстват за 70% от производството на града. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на премия в състезанието „ Големите дребни “.

"Столична община създаде специфични стратегии, тъй като нашето схващане е, че ние би трябвало да оказваме помощ. Пилотната стратегия „ Акселератор стартъп София “, която Столична община започва тази година дружно с общинската организация за вложения и Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия, финансира 13 новаторски плана на започващи и обществени бизнесмени. Тези планове, въпреки да са дребни, за нас са в действителност доста огромни, тъй като концепциите, които се оферират в тях са с огромен капацитет за града ", изясни кметът.

До момента Общинския гаранционен фонд е подкрепил общо 645 плана на дребни и междинни предприятия в София. „ Социални нововъведения “ е друга общинска стратегия, по която от тази година за първи път финансирахме 15 плана в областта на общественото предприемачество.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР