Успехът на бизнеса ви до голяма степен зависи от избора

...
Успехът на бизнеса ви до голяма степен зависи от избора
Коментари Харесай

3-те типа клиенти, с които не трябва да си губите времето

Успехът на бизнеса ви значително зависи от избора на верни клиенти. Ако не харесвате хората, с които работите, с времето ще намразите и личната си активност. Как обаче може да отделите положителните клиенти от тези, които ще създадат живота ви по-труден? От Inc.com поучават да избягвате партньорство с тези видове хора.

1. Клиенти, които не почитат вас или вашето време.

Тези клиенти постоянно подценяват времето и напъните, които вие влагате във всеки план. Не съблюдават крайните периоди и ви оставят да вършите всичко в последната минута. Не е извънредно и в даден миг да решат, че нещо не им харесва, и да ви накарат да започнете от начало и да измененията всичко. Още по-лоши са клиентите, които постоянно си разрешават да покачват звук и да се държат жестоко с вас по време на работа. Когато става въпрос за връзки в бизнес среди, никой не заслужава да бъде третиран като нещо по-малко от експерт.

2. Клиенти, чиито полезности и ползи не дават отговор на вашите.

Те просто не се интересуват от нищо, което се случва по плана. Най-вероятно няма да положат старания, с цел да подсигуряват, че ще бъде изпълнен по-възможно най-хубавия метод, и няма да се вълнуват от качеството на крайния артикул. В резултат на това на пазара може да се появи несъвършен артикул, зад който да стои вашето име.

3. Клиенти с голямо его.

Те са си построили авансово квалифициран проект и не одобряват никакви препоръки от вас или от някой различен. Ценят личното си мнение прекомерно високо, с цел да ви разрешат да им помогнете даже когато това е за тяхно положително. Всеки опит да предложите противоположна връзка или градивна рецензия може на навреди на егото на този клиент и да го накара да заеме отбранителна позиция.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР