Усмихни се на лятото“ е традиционна инициатива на . Кампанията

...
Усмихни се на лятото“ е традиционна инициатива на . Кампанията
Коментари Харесай

Дентално 3D сканиране на половин цена - до края на септември във Варна | Кампания „Усмихни се на лятото“ превръща зъбните 3D изследвания в достъпна рутина

„ Усмихни се на лятото “ е обичайната самодейност на . Кампанията се организира за трети следващ път във Варна и слага акцент върху . По създание това са дентални томографии, които дават допустимо най-подробните  обемни изображения на зъбите, зъбните корени и цялата челюст на пациента.

Екипът на здравното заведение преследва амбициозната цел да трансформира проучванията с в нормална диагностична процедура, каквато настоящо са панорамните и секторните зъбни фотоси. В тази връзка, до края на месец септември, всички дентални 3D рентгенографии ще се вършат с отстъпка в размер на 50% . След използване на отстъпката, цените варират от 40 лева до 80 лева според от това дали се изследва сегмент от челюст, цяла челюст или две челюсти.

Центърът работи без почивен ден на адрес . Работното време е от 08:00 до 18:00 (в делнични дни) и от 09:00 до 14:00 (през уикенда), а часове се резервират на телефона на Регистратурата:


В безспорни стойности размерът на тези проучвания се е повишил над два пъти, само че към момента относителния дял на е пренебрежимо дребен по отношение на обичайна панорамна фотография. Тя продължава да е най-предпочитана от зъболекарите и съставлява приблизително 70% от всички дентални проучвания. Около 20% са секторните зъбни фотоси и едвам 10% са 3D изображенията.
Вероятно към 40%, наедно с този на панорамните фотоси. 2D проучванията ще продължат да имат своята поддържаща роля при профилактични визити, само че прецизната диагностика през избран интервал - по преценка на зъболекаря, ще минава последователно към 3D проучванията.

В големия размер от случаи, стоматолозите изписват панорамна фотография с оглед извличане на обща визия за настоящото дентално здраве на пациента. Това се прави, защото преобладаващата част от хората нямат табиет за регулярни визити при експерт.  При отдалеченост от няколко години от последната консултация е изцяло допустимо да се пропуснат основни процеси, в случай че не се извърши нагледно проучване. При това състояние, определянето на зъбния статус сигурно би било надалеч по-пълноценно с , в сравнение с с панорамна фотография.
Защо тогава към момента желанията са с превес в интерес на панорамната фотография?

Не може да се отговори еднопосочно на този въпрос. Причините би трябвало да се търсят в няколко направления. На първо място е икономическата страна на въпроса - панорамната фотография може да се направи с направление, до момента в който 3D проучването не се покрива от Здравната каса. Точно затова нашата акция е отдадена на това да създадем денталното 3D сканиране налично за по-голям кръг от хора.

От друга страна се изисква известна подготовка за работа с 3D изображенията – съществуване на подходящ  компютър и познаване на функционалността при разглеждане на проучването. Това не е проблем за множеството зъболекари, които работят в личен кабинет, само че когато употребяват непозната база е допустимо окомплектовката да не е подобаваща за разглеждане на по-технологичните проучвания, каквото е .
Изследването се посочва по минимум 5 разнообразни метода, което е объркващо за мнозина: Зъбно 3D изследване; 3D дентална снимка; 3D рентгенова снимка; 3D дентален скенер;  Дентално сканиране . Въпреки това, мисля че в близко бъдеще тези проучвания ще се наложат. Вероятно не е надалеч времето, когато ще могат да се вършат и с направление по Здравна каса, което също ще способства за по-широкото им разпространяване.

Едно е несъмнено – светът е тримерен. Такава е и актуалната образна диагностика!
За повече информация:


Варна, бул. " Република " 15
Медицински комплекс МЛАДОСТ, Етаж 1, Блок В
*Две равнища под Централен вход
**Регистратура - против асансьорите



Работно време:
Понеделник – Петък: 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: 9:00 - 14:00

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР