„Услугите от общ интерес са важен инструмент за прилагането на

...
„Услугите от общ интерес са важен инструмент за прилагането на
Коментари Харесай

За насърчаване на достъпа до услуги от общ интерес се обявиха Българското председателство, Европейският икономически и социален комитет и Eurofound


„ Услугите от общ интерес са значим инструмент за използването на процедура на правилата, залегнали в Европейския дирек на обществените права “, сподели в своята тирада за откриването на конференцията „ Достъпът до услуги от общ интерес и подобряването на качеството на живот “ доктор Милена Ангелова, основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България и предстоящ заместител – ръководител на Европейския стопански и обществен комитет.

Събитието, извършено под егидата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Eurofound събра над 100 участници от цяла Европа – представители на обществените сътрудници, на европейската комисия и парламент, на национални и районни институции, на гражданското общество и университетските среди. Във фокуса на дебата беше Проучването на Eurofound’s за качеството на живота (https://www.eurofound.europa.eu/eqls2016), което наблюдава напредъка в три съществени области – качество на живот, качество на обществото и качество на услугите от общ интерес в 28-те страни членки на Европейски Съюз.

В България АИКБ е единствен изразител на ползите на доставчиците на услугите от общ интерес. Д-р Ангелова акцентира, че услугите от общ интерес играят доста значима роля в напъните за възстановяване на успеваемостта на обществените администрации и предприятията, предоставящи този вид услуги. Те са и средство за повишение на конкурентоспособността – изключително тези в областта на образованието, инфраструктурното строителство, енергетиката, превоза.

„ Доставчиците на публични услуги на национално, районно и локално ниво способстват непосредствено за реализиране и поддържане на обществения мир и понижаване на нивото на беднотия “, сподели още доктор Ангелова. Тя се спря и върху ролята на услугите от общ интерес за основаване на устойчиви работни места, изключително за младежи.

Конференцията отдели съществено внимание и на провокациите, свързани с използването на процедура на правилата, залегнали в Европейския дирек на обществените права. Основен представител беше докладчикът от Европейския парламент по тематиката госпожа Мария Жоао Родригес. Участие взе и заместник-министърът на труда и обществената политика на България господин Лазар Лазаров.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР