Условията за започване на преговори за РСМ са ясни, това

...
Условията за започване на преговори за РСМ са ясни, това
Коментари Харесай

Мадрид: Условията за РСМ са ясни, добрите отношения с България са ключови

Условията за започване на договаряния за РСМ са ясни, това е известно на всички ни. Добрите връзки с България също са доста значими. Идеята за необятна стратегическа автономност на Европейския съюз включва реиндустриализацията. Трябва да създадем добра тактика и да вземаме решения, за да не бъдем подвластни.

Това съобщи в извънредно изявление за Агенци БГНЕС посланикът на Испания в България, Алехандро Поланко, чиято страна от 1 юли ръководи Съвета на Европейски Съюз.

По отношение на апелите на част от политическия хайлайф в Северна Македония изискванията в преговорната рамка за присъединение към Европейски Съюз да бъдат изменени, Поланко съобщи, че по този въпрос в РСМ има два значими детайла.

„ На първо място, има разговор сред РСМ и Европейската комисия. По време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и първите месеци на чешкото председателство беше основано предложение, което беше признато и то стои на масата “, напомни посланикът.

„ От друга страна има паралелни диалози сред Северна Македония и България. Ние се надяваме всички условия да бъдат изпълнени и този въпрос да отиде във допустимо най-хубава посока “, добави той. Поланко акцентира, че потребността от осъществяване на изискванията за договаряния е добре известна.

„ Ясно е, че би трябвало, от една страна, тези условия да бъдат изпълнени – това е известно на всички ни. Също по този начин положителни връзки сред двете страни и близостта сред тях могат да оказват помощ доста за възстановяване на опциите за развиване на този въпрос “, безапелационен бе той.

Що се отнася до визията на Испания в идния интервал на председателството на Съвета на Европейски Съюз, Поланко съобщи, че всички четири предпочитани линии са извънредно значими, само че може би най-много общественият аспект, който цели „ да приближи блокът по-близо до хората и да се съобрази с техните потребности “.

„ Реиндустриализацията е част от концепцията за необятна стратегическа автономност на Европейския съюз. В последните месеци Европейски Съюз имаше проблем да отговоря на потребностите на хората в разнообразни области. Не единствено в стратегическата и отбранителна политика, само че и в социално-икономически връзки, като опазване на здравето, храна, цени на силата “, сподели дипломатът, като добави: „ Ние би трябвало да развием ново тактика, с цел да сме сигурни, че няма взаимозависимост на Европа от други пазари в някои области. Това може да бъде реализирано посредством два механизма. На първо място – реиндустриализацията, с цел да произвеждаме неща тук, в Европа, които са нужни за нас. Също по този начин да подобрим нашите търговски връзки, тъй че да имаме разнообразни благоприятни условия във взаимоотношението с други пазари. Трябва да създадем добра тактика и да вземаме решения, за да не бъдем подвластни “, заключи той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР