Условията за търговско споразумение след Брекзит не са изпълнени, заявиха

...
Условията за търговско споразумение след Брекзит не са изпълнени, заявиха
Коментари Харесай

Прекратиха без резултат преговорите за Брекзит

Условията за комерсиално съглашение след Брекзит не са изпълнени, обявиха договарящите от английска и европейска страна, откакто договарянията в Лондон за реализиране на комерсиална договорка след Брекзит бяха прекъснати.

Главните договарящи от двете страни Дейвид Фрост и Мишел Барние обявиха, че остават „ обилни разминавания “ сред двете страни.

В тяхна взаимна декларация се споделя, че „ след една седмица на интензивни договаряния в Лондон двамата са се съгласили, че изискванията за съглашение не са изпълнени и затова са се договорили да прекратят краткотрайно договарянията, с цел да срещнат техните ръководители със положението на нещата “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английският министър председател Борис Джонсън ще обсъдят обстановката в събота.

Държавните дотации, риболовните права и използването на новите разпореждания остават основните сфери на различия.

Ако съглашение не бъде реализирано до 31 декември, когато изтича „ преходния интервал “ за Англия, двете страни ще би трябвало да търгуват по изискванията на Световната комерсиална организация, а това значи налагане на вносни мита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР