Условията, при които хората изневеряват, могат да са разнообразни в

...
Условията, при които хората изневеряват, могат да са разнообразни в
Коментари Харесай

Двете причини, заради които женените изневеряват

Условията, при които хората изневеряват, могат да са разнородни според от събитията, само че един терапевт е на мнение, че измените във връзките могат да бъдат сведени до две съществени аргументи.

Специалистът Тами Нелсън, която работи в уеб страницата за запознанства сред женени лица Ashley Madison, които търсят завършения отвън брака, споделя пред Business Insider своите наблюдения. Тя твърди, че една от главните аргументи, заради които обвързаните изневеряват, е, с цел да сложат завършек на връзката си вместо да се изправят очи в очи с проблемите. Нелсън споделя, че този тип невярност се среща по-често при дамите.

Коучът Джеймс Прийс се причислява към това мнение и добавя пред The Independent: „ Жените са наясно, че в случай че бъдат хванати, това ще докара до бърз завършек на връзките “. Според него това им икономисва време, а и продължаването на връзката е по-малко евентуално, защото индивидът, на който са изневерили, ще бъде прекомерно горделив, с цел да елементарни.

Вторият вид невярност се следи с по-голяма периодичност при мъжете и работи като „ метод за запълване на това, което бракът им не може “, споделя Нелсън. Тоест, в случай че сътрудникът усеща липса – било то физическа, или прочувствена, е допустимо той да потърси задоволство отвън брака си. В основата тук още веднъж лежи терзанието за разискването с колегата, в тази ситуация – на съответния недостиг в връзките.

При този тип невярност обвързаният не всеки път желае да приключи връзката, а по-скоро желае да задоволи своя потребност, която не може да бъде задоволена от колегата. Това изказване се удостоверява от най-често посочваната причина за регистрация в уеб страницата Ashley Madison – чувството, че бракът е „ изгубил искрата си “.

Прийс изяснява още, че за изневярата способства и изкушаването от трети страни – нещо, което той твърди, че е по-разпространено при мъжете. По-голямата им потребност от себеутвърждаване ги прави по-склонни към невярност, в случай че станат обект на женско внимание. То, съгласно думите на Джеймс Прийс, ги кара да се усещат по-млади и мечтани, а това е още по-необходимо откакто станат татковци. „ Доста постоянно те усещат, че брачната половинка им е изгубила интерес към тях, изключително когато децата се появят и трансфорат в приоритет. Да знаят, че се мечтани, е доста напомпване на самочувствието. “

За разлика от трагичното преувеличаване на изневерите в безкрайни кино и телевизионни заглавия, се оказва, че те относително публикувано събитие. Това демонстрира изследване на YouGov от 2015 година, когато излиза наяве, че 1 на всеки 5 британци е имал извънбрачна връзка. Изследването открива още разлики в претекстовете за невярност при двата пола – мъжете са по-склонни да я извършат поради полово незадоволство, а дамите – поради прочувствена празнота.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР