Условията не са узрели за среща между мен и турския

...
Условията не са узрели за среща между мен и турския
Коментари Харесай

Мицотакис: Още не са узрели условията за среща с Ердоган

Условията не са узрели за среща сред мен и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи нощес в изявление пред гръцката телевизия Скай министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отговор на словесната офанзива, която предприе през вчерашния ден против него Ердоган, и заканите за отдръпване на Турция от проучвателните диалози, Мицотакис отговори, че съгласно персоналния му опит този, който изостря тона, няма правото на своя страна.

Що се отнася до посредничеството на Берлин сред Атина и Анкара гръцкият министър председател съобщи, че никоя трета страна няма да позволи разногласията сред Гърция и Турция, тъй като отговорността това да стане е единствено на тях самите. Мицотакис допусна, че гневните прояви от страна на Анкара може и да са за вътрешна приложимост. Ако външната политика на Турция се употребява, с цел да обслужва съображения за вътрешна консумация, това утежнява климата, заключи Мицотакис.

Гръцкият министър председател акцентира, че Гърция е поканила Турция за продължение на проучвателните контакти в Атина и чака нейния отговор.

Мицотакис акцентира, че в последно време сред двете страни е имало моменти на огромно напрежение, безпокойствие и зоркост, изключително през август предходната година, само че в никакъв случай те не са достигали на ръба на " парещ случай ", тъй като, когато термометърът е достигал до алената зона, Турция е проявявала зряла възраст да направи крачка обратно.

" Искам постоянно да виждам чашата на половина цялостна ", сподели гръцкият министър председател и добави, че Гърция и Турция са съседи, обречени да живеят дружно, по тази причина би трябвало да оставят обратно неприятната 2020 година и да видят по какъв начин през 2021 година могат да влагат в по-конструктивен дневен ред.

" Не знам дали някой може да се разбере с Ердоган ", сподели Мицотакис в отговор на въпрос, само че акцентира значимостта Гърция да седне на масата на разговора с съответна рамка за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР