Усложнена е пътната обстановка в страната. Обилните снеговалежи и силен

...
Усложнена е пътната обстановка в страната. Обилните снеговалежи и силен
Коментари Харесай

Половин метър сняг в Бойково, затворени са пътища, селища са без ток СНИМКИ

Усложнена е пътната конюнктура в страната. Обилните снеговалежи и мощен вятър станаха причина на разнообразни места токът да спре, затворени са и някои проходи. Близо 900 снегорина обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, заяви организация " Пътна инфраструктура ". Екипи на организацията разчистват падналите от снега дървета на пътя Черноочене - Асеновград и Ардино - Кърджали.

" Ток и обсег на телефоните до обяд нямахме, снегът е 40 - 50 см, багерът се намеси, другояче няма излизане ", показа в мрежата - жена от Бойково. Вижте снежната картина с половинметров сняг там:



Ограничено придвижване през проходи

Поради изобилен снеговалеж и снегонавявания е лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства през най-високия старопланински проход " Троянски " и през Дюлинския проход в област Бургас.

За снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварните коли над 12 тона в област Смолян, както и през проходите " Печинско ", " Рожен " и " Превала ". Движението на останалите коли в смолянско се реализира наложително с вериги. Около 35 см е падналият сняг в региона.

За снегопочистване е лимитирано прекосяването на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътищата Велинград - Юндола, Батак - Доспат, Гоце Делчев - Катунци през " Попови ливади ", Гоце Делчев - Доспат, Шипково - Рибарица, Кърджали - Ардино. Движението през пункта " Гюешево " в посока Северна Македония краткотрайно е спряно за камиони над 12 тона заради снеговалеж.

Информация за настоящата пътна конюнктура жителите могат да намерят на интернет страницата на АПИ, както и на денонощен тел. 0700 130 20.

Усложнена конюнктура в община Родопи

Около 40 сантиметра нова снежна завивка се е образувала във високопланинските села на пловдивската община Родопи. Пътят за Лилково е затворен от нощес, само че се чака до обед два трактора на почистващата компания да пробият снежната пъртина. В момента в селото има 15 души, заяви Българска национална телевизия. Кметският наместник Румен Димитров успокои, че те са се запасили с храна и дърва за огрев.

Заради повреда на електропреносната мрежа без ток са в селата Бойково и Дедово. Екипи на ЕВН работят по премахване на казуса.

Пътят към Ситово е пристъпен, почиства се 3-километровата общинска права до селото. Очаква се машина да влезе и да стартира почистване на вътрешните улици, заяви кметският наместник Виделина Сръчкова.

За паднали клони във вилната зона на село Марково е съобщил кметът Десислава Терзиева. Разчистването на пътя за Скобелево е почнало още тази нощ и пътят за селото е пристъпен. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора или за закъсали коли.

Врачанско без ток, Велико Търново - без парно

Заради зимната конюнктура без ток са обитаеми места в общините Враца, Мездра и Роман, заяви Българска национална телевизия, от електроразпределителното сдружение ЧЕЗ оповестяват, че електрозахранването ще бъде възобновено. В разнообразни села във Врачанска област токът беше спиран от през вчерашния ден, когато стартира да вали сняг.

Четвърти ден Велико Търново е без парно отопление. Причината са няколко повреди по топлопреносната мрежа в целия град. Работи се по премахване на пробивите, само че няма изясненост по кое време топлоподаването ще бъде възобновено, поради неприятните атмосферни условия и снеговалежа, оповестиха от " Топлофикация Велико Търново ". Засегнатите образователни заведения са на различно отопление. С обикновено парно отопление е единствено квартал " Бузлуджа ".

Непроходими пътища във Варненско

Заради мощния снеговалеж и бурния вятър пътната конюнктура във Варненска област е усложнена, заяви Българска национална телевизия. Тази заран в посока Добрич имаше десетки закъсали и обърнати коли, няма потърпевши хора.Отсечката от Аксаковска гледка до село Кичево беше затворена за няколко часа, до момента в който бъде почистена и опесъчена. Шофьори обаче предизвестяват, че има доста заледени сектори.

Обърнати от вятъра рейсове

Ураганен вятър в региона на Мъглиж прати два пътнически рейса в крайпътна канавка. Инцидентът стана рано тази заран на Подбалканският път София - Бургас. Няма потърпевши пасажери. Нанесени са материални вреди по рейсовете, заяви Българска национална телевизия.

Пътна помощ изтегли двата рейса. Силен вятър духа и на прохода Шипка, където видимостта е мощно понижена. От пътноподдържащата компания увериха, че към този момент няма да затворят прохода.

Осем пасажери от рейс, пренасящ служащи от кабелна фабрика в руенското село Люляково, са потърпевши при злополука рано тази заран на пътя сред Съединение и Люляково, оповестиха от МВР-Бургас. Заради мощния вятър рейсът е излязъл от платното и се е обърнал в крайпътна канавка. Трима от осемте потърпевши са превозени в болничното заведение в Бургас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР