уските спортисти бяха лишени за две години от флага и

...
уските спортисти бяха лишени за две години от флага и
Коментари Харесай

Руските спортисти без флаг и химн на световни шампионати и Олимпийски игри до 2022 г.

уските спортисти бяха лишени за две години от флага и химна на страната на международни шампионати и Олимпийски игри. В същото време в екипите на руснаците може да са включени цветовете на националния байрак.

Спортният трибунал (CAS) през днешния ден оповести решението си във връзка четиригодишните наказания, наложени от Международната антидопингова организация (WADA) във връзка с съветския спорт поради нарушавания на разпоредбите и груби операции. Съдиите като цяло бяха на страната на WADA, само че редуцираха двойно периода на глобите. По този метод руснаците няма да могат да се състезават за страната си до 2022 година Освен това, според решението на СAS, съветски публични лица няма да могат да заемат управителни постове в интернационалните спортни федерации. Ако екипите на съветските спортисти съдържат цветовете на националния байрак, то на британски език би трябвало да бъде изписано "неутрален спортист ". Зрителите ще могат да внасят флагове по време на съревнованията, само че химнът не може да бъде употребен по време на глобата.

Руската антидопингова организация (РУСАДА) разгласи, че не е изцяло задоволена от решенията на Спортния трибунал. Агенцията би трябвало да заплати на WADA 1.27 млн. $ като отплата за разноските на международната организацията от януари 2019 година до датата на решението.

Руската организация бе упрекната в манипулирането на данни от Московската антидопингова лаборатория.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР