Усилията на света в този момент са насочени в една

...
Усилията на света в този момент са насочени в една
Коментари Харесай

Иновации, от които се нуждаем в борбата с коронавируса

Усилията на света в този миг са ориентирани в една посока и задачата на всички е обща - оправянето с пандемията от новия ковид и следствията от него . Вече всички сме наясно, че светът няма да бъде същият, ще ни би трябвало доста време, с цел да си върнем предходния живот, а преди този момент са ни нужни ограничения, с които да се приспособяваме по-лесно.

За да бъдат в помощ на тази обща международна идея, участниците на ревюто за нововъведения Global Grad Show също дадоха своя принос. Събитието е част от Dubai Design Week, планувана за ноември. В него се включват дипломирани студенти от целия свят, които работят върху нововъведения със обществено значение.

Ситуацията в света обаче наложи образуване на изключително издание на водещото ревю в света за новаторски дизайн, като тематиката е битката с COVID-19. Миналият месец уредниците са се обърнали към водещи институции в областта на образованието от целия свят с молба за присъединяване.
 Снимка 477748

Един от уредниците на Global Grad Show твърди, че има два метода да отговорим на рецесията. Единият е предпазен, а другият - изобретателен. " На този стадий е допустимо хората да си останат по къщите. Но е невероятно просто да се барикадираме и да чакаме всичко да отмине. " , твърди Бернад МакГетрик.

В отбрана на неговата позиция са новаторските оферти по какъв начин освен да се защитим, само че и да се противопоставим на пандемията. Получените хрумвания са 400 на брой, като от тях са подбрани единствено тези, които могат да се осъществят допустимо най-бързо и елементарно . Финансова поддръжка е обещана от Investment Corporation of Dubai.

Едно от най-интересните и потребни оферти сигурно е " Steam Nurse " - умни шкафчета, в които медицинския личен състав оставя употребяваните облекла и защитни дрехи, с цел да бъдат дезинфекцирани с химикали и UV светлина. Ако се осъществя сполучливо и се популяризира необятно, тази концепция може да понижи броя на инфектираните медици.
 Снимка 477547

Някои от простите, само че потребни хрумвания, които уредниците са одобрили, са ръкохватка за захващане, с цел да се заобикаля пипането на предмети с ръце, система за мъдро следене на храната или пък тръби, през които слънчевите лъчи да влизат в домовете ни от покрива.

Друга новаторска концепция е костюм за цялостна отбрана, наименуван " Farewell " (сбогуване), който да разреши на околните на умиращи от ковид да си вземат последно сбогом с тях.
 Снимка 477550

Сред предложенията е и предпазен панел, който да разрешава връзка без риск от заразяване за понижаване на възприятието за самотност и възстановяване на психологичното здраве.

" ECHOO " е приложение за смарт телефон, което с помощта на слушалките ни окуражава повторната социализация след края на самоизолирането. То мери обществената отдалеченост и понижава силата на звука, с цел да ни провокира да споделяме с близките.
 Снимка 477749

" Qenqo " е елементарна концепция за хигиенична станция в отдалечени места, която разрешава да измием ръцете си със сапун и вода.
 Снимка 477548

" Touch " е забавна система от датчици, които се залепват върху двете ръце и ни сигнализират, когато тръгнем да посягаме към лицето си , с цел да ни напомнят, че по този начин можем да се заразим.
 Снимка 477549

 WWF, коронавирусът и каква е връзката сред унищожаването на природата и пандемиите
Унищожаването на природата - същинската причина за пандемиите

Когато сме стигнали прекомерно надалеч

Сред предложенията на студенти и откриватели откриваме и система за автоматизирана стерилизация на копчетата в асансьора , система за филтриране на въздуха в градския превоз, ръкавици с дезинфекциращ сътрудник, система за ефикасна домашна карантина и резервоар за стерилизация на доставки. Сега остава да изчакаме, с цел да разберем кои хрумвания ще влязат в приложимост и действително ще оказват помощ в битката с новия ковид.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР