Усилията ми са работещите в транспорта да имат по-добри условия

...
Усилията ми са работещите в транспорта да имат по-добри условия
Коментари Харесай

Гвоздейков: Работещите в транспорта трябва да имат по-добри условия на труд и възнаграждения

Усилията ми са работещите в превоза да имат по-добри условия на труд и почтени хонорари. Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на среща с представители на КТ „ Подкрепа ".

По отношение на ИА " Автомобилна администрация " министър Гвоздейков уточни, че се търси вид още през тази година да бъдат увеличени заплатите на чиновниците. " Проучваме законовите благоприятни условия за повишение на заплатите, като това ще бъде съобразено с наличните средства в бюджета на организацията за тази година. За 2024 година също ще набележим съответни стъпки за увеличение на възнагражденията ", добави министър Гвоздейков.

Министърът съобщи, че е упълномощил да бъде направен разбор на работата на организацията, който ще е част от идните промени. " Законът е идентичен за всички и който си разреши да толерира съответни компании и да прави нерегламентирани дейности по отношение на тях ще си понесе следствията ", безапелационен бе Гвоздейков.
Разговорите сред представителите на синдиката и управлението на ИА „ Автомобилна администрация " не престават в четвъртък, когато ще се обсъдят в елементи поставените проблеми и разновидностите за решаването им.

По отношение на железопътния бранш министър Георги Гвоздейков уточни, че в БДЖ би трябвало незабавно да се положат доста старания, за възстановяване на предлаганата услуга и дейно ръководство на ресурсите.

„ Трябва да променим съществено изискванията на труд в железницата, тъй че служащите да са задоволени от работата си, освен тъй като им харесва да са железничари, само че и тъй като имат почтено заплащане и по-добра работна среда ", означи транспортният министър. Той посочи, че положителните практики ще бъдат непокътнати, като акцентът ще е ориентиран към изчистване на грешките и повече работа по ясни и използвани цели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР