Усилено се говори, че президентът Румен Радев ще създаде собствена

...
Усилено се говори, че президентът Румен Радев ще създаде собствена
Коментари Харесай

Измислиха нов политически проект на Радев. Ето кой ще го поведе

Усилено се приказва, че президентът Румен Радев ще сътвори лична партия с водач Атанас Пеканов за локалните избори. Това сподели пред телевизия НоваНюз политологът Цветанка Андреева.

Тя счита, че възможностите за третия мандат са оскъдни, само че се слага добра основа за идея за управническа коалиция. " Разговорът ще продължи, а няма да стартира изначало. Струва ми се, че обстановката качествено се трансформира. Демократична България, ГЕРБ и Политическа партия би трябвало да се обединят към петте целта на партията на Христов, с цел да има необятно болшинство. ГЕРБ към този момент са подготвени за този спор, концепцията е подсилване на институциите на правосъдната власт, а не да се деперсонализира борбата. Политически флагове като Рашков би трябвало да бъдат свалени и да се седне на логичен разговор ", разяснява Андреева. 
-->
Според нея врагът на демокрацията не е Борисов. " Радев би играл съществено този път, тъй като локалните избори са значими за живота на политическата сцена. Съвсем допустимо е да сътвори трети политически план. И Политическа партия ще изпревари като ход, президентът се готви да бъде водач на лявото пространство след няколко години ", счита политоложката. 

Социологът доцент Петър Чолаков счита, че избори през март и април ще повтарят към този момент изпитаното - зацикляне на политическата система. Решение в кратковременен проект за партиите е да си дялкат патерици. Както ГЕРБ и Политическа партия би трябвало да го създадат, а материал и мераклии постоянно има. Ако се явят със същите, ще се повторят сюжетите. Ако Демократична България и Политическа партия не работят дружно, резултатът ще бъде скръбен. Изобщо не е изключено да забележим и кабинет " Борисов 4 ", да не го отписваме. Може да се върне на " пъстър " кон ", прикани той.

По думите му при първа опция ГЕРБ ще влезе в коалиция с който и да е, в случай че му се даде билет за властта. За да се спре възхода на " Възраждане ", би трябвало да се мисли за обединяване сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България ", означи Чолаков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР