Усетен е чак в БелградСилно земетресение, с магнитуд 5,3 разлюля

...
Усетен е чак в БелградСилно земетресение, с магнитуд 5,3 разлюля
Коментари Харесай

Трусът от 5,3 в Черна гора напука къщи и комини

Усетен е чак в Белград

Силно земетресение, с магнитуд 5,3 разклати граничния регион сред Сърбия, Черна гора и Албания в четвъртък и бе усетено чак в Белград, заяви сръбският сеизмологичен институт, представен от ТАНЮГ.

Епицентърът на труса, регистриран в 11,46 часа (12,46 ч българско време), е бил на територията на Черна гора, покрай град Плав.

Според черногорския вестник “Виести ” земетресението е провокирало суматоха в Плав, Гусине, Андриевица, Беране, столицата Подгорица и други градове. Много уплашени хора излезли на улиците. Има напукани къщи и разцепени комини в Черна гора, а в някои магазини стоките изпопадали на земята.  

Не се оповестява за нанесени вреди в Албания и Сърбия.

Земетресението в Черна гора е част от поредност земетресения, които разклатиха Балканите за няколко дни.

Пореден, само че слаб земен трус с магнитуд 3,9 бе регистриран в сряда вечерта в региона на град Килкис, Северна Гърция, заяви институтът по геодинамика в Атина, представен от в. “Катимерини ”. Епицентърът бил на 28 км от града на дълбочина 10 километра. Гръцки учени считат, че сеизмичната интензивност в региона на Килкис и Дойранското езеро отслабва след серията от земетресения преди 3 дни, най-силният от които бе със мощ 5,1.

Те бяха усетени и в у нас в Благоевград, Сандански и други селища в региона.

Земен трус с магнитуд 4,1 бе регистриран след среднощ в четвъртък и южно от остров Крит, заяви гръцкото издание “Нюз.ин ”.

Според института по геодинамика в Атина епицентърът е бил в морето на 42 км южно от острова и на 377 км югоизточно от гръцката столица. Няма данни за потърпевши и вреди.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР