Усещане за празнота в корема По време на бременността бебето

...
Усещане за празнота в корема По време на бременността бебето
Коментари Харесай

Неприятни изненади след раждането, за които никой нe говори

Усещане за празнина в корема
По време на бременността бебето последователно пораства и избутва вътрешните органи, само че след раждането те не се връщат незабавно на мястото си. В същото време кожата и мускулите не се възвръщат. След два месеца евентуално те ще се върнат в предходното си състояние.
Някои дами възвръщат тежестта и положението на кожата, като че ли не са раждали, при други разтяганията и стриите остават за цялостен живот.

Червени очи
Често след раждане дамите виждат, че по склерата на окото им има червени влакна, тъй като са се напъвали сило. Много родилки  не го вършат вярно, изключително при първо раждане, и от пренапрежение кръвоносните съдове в очите се пукат. С течение на времето очите се възвръщат.

Може да има по-силни болки, в сравнение с по време на раждане
Понякога раждането е съвсем безболезнено поради упойките и епидуралната упойка. А при секцио дамата е под обща или локална упойка.
След раждането шевовете могат да дърпат и да болят (от цезарово сечение или перинеални разкъсвания), гърдите постоянно болят от мощния прилив на мляко, при кърмене може да има мъчителни конвулсии при контракции на матката. И това продължава не няколко часа, а няколко дни или даже седмици.

Лохии
След раждането се отделят лохии, наподобяващи менструация. Това продължава 40-50 дни и, в случай че лекарят е не запомнил да предизвести дамата, това може да я изплаши.

Силна жадност
След раждането ужасна жажда може да мъчи дамата, тъй че не забравяйте да се запасите с вода. Можете да пиете до 2 литра дневно или даже повече. Има няколко аргументи за това: тялото попълня салдото на течности след загуба на кръв, хормоните бушуват, млякото стартира да се образува. Всичко това задейства избрани процеси в организма и се чувствате като пасажер в пустинята.

Приливите на мляко са мъчителни
Млякото може да се образува в действителност в невероятни количества. Докато вашият мъж се радва, че гърдите ви са се нараснали с два размера, вие може да чувствате болежка, тежест, дискомфорт, температурата може да се увеличи. Процесът на кърмене също е болезенен, тъй като провокира контракции на матката.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР