Усещане за общност на ученици, учители, родители и гости изпълни

...
Усещане за общност на ученици, учители, родители и гости изпълни
Коментари Харесай

Оркестърът на НУИ Добри Христов отпразнува своята награда Варна с концерт

 Усещане за общественост на възпитаници, учители, родители и посетители извърши с топлота двора на Националното учебно заведение по изкуствата “Добри Христов " - Варна, на 18 септември, когато Младежкият симфоничен оркестър на учебното заведение предложения варненци и гостите на града за концерт навън, заяви за медията Нина Локмаджиева. В  него именитото Музикално учебно заведение събра в едно благодарността си за присъдената на оркестъра премия “Варна " за ярки достижения в региона на културата и очакванията си за положителни начала през новата образователна година.

В наличието на заместник-кмета на Община Варна Коста Базитов шефът на НУИ " Добри Христов “ Румяна Петрова излезе пред оркестъра с премията и тапия и извика откровените овации на всички присъстващи. " Награда “Варна " е едно доста влиятелно отличие и е огромно достижение за нашия оркестър и нашето учебно заведение, че са оценени по този начин високо от жителите на Варна " - сподели тя.

Цветя от Община Варна и поздравления от гостите на концерта зарадваха младите музиканти, които под палката на неуморния началник на оркестъра маестро Страцимир Павлов въодушевено интерпретираха обичани творби от Рихард Щраус, Жирж Бизе, Пьотр Чайковски, Мануел де Файя, Ленард Бърнстейн и Петко Стайнов. Прозвуча и посрещнатата с доста овации кино сюита с тематики от обичани холивудски филми, особено аранжирана за оркестъра от маестро Страцимир Павлов.

Зелената сцена измежду дърветата в двора стана изящен фон за осъществяванията на младите гении, а приповдигната атмосфера на този трогателен концерт насърчи учители и възпитаници за креативните провокации на започващата образователна година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР