Усърдна работа кипи по ремонта на пътя до пещера Леденика,

...
Усърдна работа кипи по ремонта на пътя до пещера Леденика,
Коментари Харесай

Радост за врачани! Ударно ремонтират пътя до пещера Леденика /снимки/

Усърдна работа кипи по ремонта на пътя до пещера Леденика, видя кореспондент на организация BulNews.
Фирмата-изпълнител се е заела съществено с ремонтните действия на пътния сектор.
Работата се прави поетапно, като сега тук-там даже се поставят основи и се укрепва шосето в региона на Трудовашката чешма.
В някой сектори даже се постанова регулирането на придвижването със светофарна уредба, защото пътят е прекомерно стеснен и няма по какъв начин да се разминат две коли, а на мястото са струпани и тежки машини.
Припомняме, че дълго чаканият от врачани ремонт на пътя „ Враца – пещера Леденика “ започва с подписания на 17 август контракт сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ - София и ДЗЗД „ Пътища Северозапад 2016 “ – София.
Като един от главните цели за развиването на туризма и цялостното развиване на региона, рехабилитацията на третокласен път 1002 е планувана на работна среща сред министър Павлова, народния представител Петя Аврамова и регионалния шеф Малина Николова още при започване на 2015 година.
Проектът получи финансиране от Европейския фонд за районно развиване, предоставено посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “.
Основният ремонт ще бъде осъществен от км 0+200 до км 17+608, с обща дължина 17.408 км и период за осъществяване 15 месеца от началото на строителството.
Цената за осъществяване на контракта е 11 387 145 лева без Данък добавена стойност или 13 664 574 лева с Данък добавена стойност.
По проект се чака пътят да бъде подготвен най-късно до тази есен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР