US Open, първи квалификационен кръгДимитър Кузманов – Лука Нарди 4-6,

...
US Open, първи квалификационен кръгДимитър Кузманов – Лука Нарди 4-6,
Коментари Харесай

Кузманов започна с обрат в квалификациите на US Open


US Open, първи квалификационен кръг

Димитър Кузманов – Лука Нарди 4-6, 7-6(5), 6-4

Димитър Кузманов стартира присъединяване си в квалификациите на Откритото състезание на Съединени американски щати с трисетов триумф над международния №173 Лука Нарди. Българинът бе единствено на две точки от провалянето, само че съумя да реализира зрелищен поврат и да си заслужи място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде намиращият се на 131-во място в ранглистата Лиъм Броуди.

Кузманов записа повече асове (8-6) и завоюва 66% от точките си на първи сервис (37/56). Пловдивчанинът беше безукорен при възможностите си за пробив, реализирайки три от три, до момента в който Нарди оползотвори три от четирите си брейкпойнта (75%).

В първите шест гейма и двамата завоюваха подаванията си, като Кузманов избави брейкпойнт при 1-1. Въпреки това обаче Нарди съумя да стигне до първия пробив в мача, който след това затвърди и по този метод натрупа задатък от 5-3. Кузманов опита да отговори на предизвикването, само че италианецът съумя да запази разликата от два гейма и се наложи с 6-4.

Втората част стартира по превъзходен метод за Кузманов, който осъществя ранен пробив и поведе с 3-0. Нарди обаче съумя да възвърне равенството, като в последна сметка се стигна до тайбрек. В него италианецът поведе с 5-2, само че втората ни ракета пласира няколко отлични офанзиви от главната линия и осъществя два следващи мини-брейка, приключвайки сета със серия от пет безответни точки за 7-6(5).

Заключителния сет стартира по подобен метод – Кузманов пробив пръв, само че след това позволи поврат и Нарди направи резултата 3-2 в своя изгода. Този път обаче българският тенисист отговори по много по-убедителен метод на играта на своя конкурент. Кузманов записа нов пробив, спечелвайки идващите три гейма, и въпреки да пропусна първия мачбол, който се откри пред него, в последна сметка стигна до изцяло заслужена победа, триумфирайки с 4-6, 7-6(5), 6-4 след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР