УС на фонд „Земеделие“ прие увеличение на помощта „де минимис“

...
УС на фонд „Земеделие“ прие увеличение на помощта „де минимис“
Коментари Харесай

По 47 лв. де минимис за овца/коза в Ямболско и Бургаско

УС на фонд „ Земеделие “ одобри нарастване на помощта „ де минимис “ на 47 лева за овца/коза за стопаните в 7-те общини в Ямболско и Бургаско с ограничавания поради чумата.

Подпомагането е допълнение към обезщетенията за евтаназирани животни, чието погашение към този момент стартира от понеделник за селата Воден и Кости. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Управителният съвет на държавен фонд „ Земеделие “ гласоподава нарастване на средствата за земеделските стопани, отглеждащи овце-майки и/или кози-майки по помощта „ де минимис “. Тя е за компенсиране на спомагателните разноски поради заболяването чума по дребните преживни животни. Сумата е допълнение към към този момент почналото от понеделник погашение на обезщетенията за евтаназирани животни.

Помощта „ де минимис “ за 7-те общини от областите Бургас и Ямбол с въведени ограничавания поради чумата се подвига от 25 на 40 лева на овца/коза. Те ще получат и още 7 лева за животно, които към този момент бяха признати на 12 юли 2018 година от УС на фонд „ Земеделие “ като подкрепяне за овцевъдите и козевъдите в цялата страна. Така общата сума за стопаните от 7-те общини с въведени ограничавания става 47 лева на овца или коза.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР