Урсула фон дер Лайен пристига по покана на Румен РадевРегионалните

...
Урсула фон дер Лайен пристига по покана на Румен РадевРегионалните
Коментари Харесай

Откриват газовата връзка с Гърция на церемония в НДК

Урсула фон дер Лайен идва по покана на Румен Радев
Регионалните водачи също идват в София

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен идва у нас за церемонията по формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието е от 11:00 часа в събота, в зала 3 на НДК. 

Докато е у нас фон дер Лайен ще употребява времето за срещи с Радев, както и с президента на РСМ Стево Пендаровски и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис. Те двамата, както  и президентът на Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Румъния Николае Чука, служебният министър-председател Гълъб Донев, както и изпълнителните шефове на „ Ай Си Джи Би " АД Теодора Георгиева и Джордж Сатлас  ще вземат участие церемонията по покана на Радев, оповестиха от президентския прессекретариат.

На 28 септември интерконекторът с Гърция получи акт 16 за употреба, както и еквивалентното позволение за употреба и на гръцка територия. Това беше последната административна стъпка, нужна за легалното въвеждане на интерконектора в употреба на територията на Гърция.

Той е с обща дължина 182 км и е нов маршрут за импорт на газ в България - свързва газопреносните системи на България и Гърция, в това число Трансадриатическия газопровод. Общата стойност на плана е над 240 млн. евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР