Уроците на Блага е българското предложение за 96-ите награди Оскар

...
Уроците на Блага е българското предложение за 96-ите награди Оскар
Коментари Харесай

Филмът Уроците на Блага влиза в битка за Оскарите 2024

" Уроците на Блага " е българското предложение за 96-ите награди " Оскар " на Американската кино академия, оповестиха от Националния кино център. Филмът на Стефан Командарев е определен единомислещо от комисията, в която вземат участие Людмила Христозова Дякова, Зорница София Попганчева, проф. Емилия Стоева, гл. ас. доктор Деян Статулов и Христо Христозов.

Филмът " Уроците на Блага " беше отличен с огромната премия Кристален глобус на фестивала в Карлови Вари 2023, както и с премията и на екуменическото жури, която се присъжда за отстояване на християнските и морални полезности посредством киното.



Актрисата Ели Скорчева получи оценката за най-хубава женска роля - премията е за ролята на учителка, която поради телефонни измамници губи всичките си спестявания. С нея Ели Скорчева се завърна в киното след съвсем 30-годишно неявяване.





Филмът споделя историята на пенсионираната и неотдавна овдовяла учителка Блага, която става жертва на телефонна машинация и остава без спестяванията си и без пари за гроба на починалия си брачен партньор. Животът ѝ се прекатурва, тя осъзнава, че няма метод да си върне парите, до момента в който не получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена, постепенно стартира да прекрачва всичките си правила.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР