Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която въведе

...
Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която въведе
Коментари Харесай

Нов метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците въведе УМБАЛ Бургас

Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която вкара революционен способ за безкръвно унищожаване на камъни в бъбреците. Иновацията идва в Бургас съвсем незабавно откакто е показана на международния урологичен конгрес в Копенхаген, описа началникът на отделението доктор Николай Миринчев. Тя съставлява дребна видеокамера на върха на уред, който се огъва на 270 градуса, доближава до труднодостъпните физиологични бъбречни кухини и на видеостена демонстрира къде се намира камъкът. Изобретението се назовава флексибилен уретерореноскоп и е за еднократна приложимост, с цел да подсигурява цялостна яловост на пациента.

Камерата разрешава безкръвно лазерно премахване на труднодостъпни и огромни камъни. Тези камъни не се поддават на различен вид безкръвно унищожаване. Досега, при множеството от пациентите с такива камъни са се налагали отворени интервенции. Всяка отворена интервенция е по-тежка за пациента, има и по-голям риск от следоперативни затруднения, възстановителният интервал е по-дълъг. При безкръвните и миниинвазивни способи, които към този момент рутинно се ползват в бургаската урология, пациентът е у дома след втория ден.

От въвеждането на метода преди 2 месеца, досега са оперирани няколко пациенти, които се усещат чудесно и са възвърнали работоспособността и естествения си метод на живот.

Жителите на Бургаска област са предразположени към формиране на камъни в бъбреците. Наследствеността също е фактор, както и полът – мъжете по-често страдат от бъбречно-каменна болест, споделя доктор Миринчев. Всеки, който желае да се съветва по отношение на метода и приложимостта му за себе си и свои близки, може да се обади на тел. 0888804863, доктор Николай Миринчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР