Уреждането на еднодневни ученически посещения ще протича без досегашната бумащина

...
Уреждането на еднодневни ученически посещения ще протича без досегашната бумащина
Коментари Харесай

Махат бумащината за ученическата разходката до музея

Уреждането на еднодневни училищен визити ще протича без досегашната бумащина от идната образователна година. Това излиза наяве от плана на изменение и допълнение на Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение, качен за публично разискване на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН).
 
Досега даже и за разходка до прилежащата горичка, зоологическата градина или читалището родителите трябваше да попълнят писмени заявления, че са осведомени за въпросното мероприятие 7 дни преди неговото осъществяване.
 
Директорът на столичното 119-о СУ " Акад. Михаил Арнаудов " Диян Стаматов изясни, че това било доста бумащина, изключително когато ставало дума за доста класове. Родителите трябвало да попълнят въпросните заявления, да ги предадат на децата си, които пък от своя страна да ги показват в учебното заведение.
 
Ученическите пътувания - до 20 ч. през зимата и 22 ч. през лятото

С измененията тази процедура отпада, като майките и татковците още веднъж ще би трябвало да бъдат осведомени къде ще вървят децата им. Новият план обаче дава независимост на школските управления сами да изберат метода, по който да уведомяват родителите. Това може да стане да вземем за пример по мейла, във Фейсбук групата на класа или пък с SMS.
 
Конкретните процедури ще би трябвало да бъдат написани в правилника на всяко учебно заведение. Стаматов изясни, че най-вероятно той ще заложи на електронното осведомен по мейла.
 
В някои случаи обаче може да се наложи и различен метод с документално единодушие, в случай че да вземем за пример ученикът е със специфични просветителни потребности.
 
Това на процедура ще олекоти процедурата и без загуба на ненужно време и хартия учениците ще могат да вземем за пример да посетят някой музей, в случай че мероприятието стартира и завършва в границите на един ден.
 
Писменото единодушие от родител обаче остава като условие, в случай че учениците ще вървят на екскурзия, на която ще прекарат няколко дни отвън домовете си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР