Ураганен вятър, придружен с проливен дъжд и градушка, нанесе тази

...
Ураганен вятър, придружен с проливен дъжд и градушка, нанесе тази
Коментари Харесай

Адът слезе в Русенско!

Ураганен вятър, съпроводен с пороен дъжд и градушка, нанесе тази нощ съществени вреди в Русенско. Блокирани бяха пътища, обитаеми места останаха без електричество.

Проблеми има и с железопътния превоз. От хидрометеорологичната станция оповестиха, че в Русе тази нощ са паднали 28,6 л/кв. м дъжд, а скоростта напразно е достигала до 122 км/час. Бурята е траяла към час. Областният шеф на Русе Галин Григоров изясни, че все още обстановка в региона към момента е усложнена. Около 30 обитаеми места в района са без ток. Най-сериозна е ситуацията в община Иваново.

Там всички села са без електричество. В половината обитаеми места в община Бяла също няма електрозахранване. Заради паднал далекопровод сред Русе и село Червена вода ток няма и в няколко обитаеми места в община Русе. Екипи работят по премахване на повредите, като се чака до края на деня електрозахранването да бъде възобновено. В района има унищожени земеделска продукция, зеленчукови градини и лозови масиви, а в обособени обитаеми места са нанесени вреди по покриви на къщи, счупени са и прозорци. Кметът на Две могили Божидар Борисов изясни, че обстановката в общината се възстановява.

В село Бъзовец огромен бор се е наклонил и се е подпрял на църквата, като през днешния ден ще бъде отхвърлен. При първичния оглед не са открити съществени вреди по храма. Затруднено е било и придвижването на влакове в района поради паднали дървета, съборени стълбове и прекратена контактна мрежа. Към момента пасажерите, които пътуват от Русе към Горна Оряховица и назад, се извозват с рейсове до и от гара Иваново. Някои влакове се движат към момента със забавяне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР