Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част

...
Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част
Коментари Харесай

Мощният ураган Майкъл навлезе над Флорида

Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част на Съединени американски щати, предадоха международните организации, като се позоваха на Националния център за ураганите.

 
Това е станало покрай град Мексико бийч, на брега на Мексиканския залив. Мощният вихър е от четвърта категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън. Със скорост на съпътстващите ветрове от 250 км/ч, той наближава оптималната категория, като освен това продължава да набира мощ.
 
По-рано шефът на Националния център за ураганите Кен Греъм предвижда, че бурята ще аргументи пагубни вреди. Това е най-силният вихър, достигнал Флорида, от повече от един век.

 тръмп вихър БГНЕС-->
Президентът Доналд Тръмп изрази безпокойствие за локалните поданици, които не са се евакуирали, съобщи ДПА. Някои от регионите по пътя на урагана са доста небогати и това е попречило евакуацията, съобщи Тръмп, откакто бе осведомен в Белия дом с развиването на обстановката. Той означи че " е доста мъчно за хората без нужните запаси да изоставен " региона.
 
" Бог да ви благослови ", обърна се Тръмп към тези, които са на пътя на урагана. Президентът на Съединени американски щати сподели, че има намерение да посети в неделя или понеделник региона, над който ще премине бурята, съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР